Μια πρωτόγνωρη υπόθεση φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Ο Στρατός διακόπτει την παραχώρηση του φυλακίου “Ακρίτας” στην ορεινή Ροδόπη προς τον (αμφιλεγόμενο) φορέα “Κιβωτός της Δόμνας Βισβίζη”, για επιχειρησιακούς λόγους, αλλά οι υπεύθυνοι της “Κιβωτού” αρνούνται να το επιστρέψουν.

ΦΥΛΑΚΙΟ ΑΚΡΙΤΑΣ 1Τον Απρίλιο του 2013 ο Στρατός είχε παραχωρήσει για πέντε χρόνια στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία της Χαράς Νικοπούλου “Κιβωτός της Δόμνας Βισβίζη” το εν λόγω φυλάκιο, για να το χρησιμοποιήσει ως «Κέντρο Εναλλακτικής Διαβίωσης», όπως αναφέρεται στη σχετική αλληλογραφία και το αίτημα. Στη συνέχεια όμως, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, εκεί δημιουργήθηκε μια «Στέγη Αποκατάστασης και Αρωγής Ανηλίκων» σε αναντιστοιχία με το αίτημα της παραχώρησης.

Αλλαγή στάσης από την Πολιτεία μετά το 2015

Λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας του, τον Αύγουστο του 2016,  η Αν. Υπουργός  Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, έβαλε «λουκέτο» ανακαλώντας την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου, διαπιστώνοντας σωρεία παραβάσεων στα παιδιά που φιλοξενήθηκαν. Πρόσφατα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η 29η Ταξιαρχία Πεζικού διέκοψαν την παραχώρηση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το φυλάκιο για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Στρατού. Όμως η μη κερδοσκοπική εταιρία με εξώδικό της ζητά από την 29η Ταξιαρχία να ανακαλέσει την απόφασή της (!) και διαμαρτύρεται, προβάλλοντας μια σειρά από αιτιάσεις για να μην αποδώσει το φυλάκιο. Μάλιστα, στο εξώδικο απειλεί με νομικές ενέργειες τόσο την Ταξιαρχία όσο και τον Διοικητή της προσωπικά.

«Ηρωίδα και Χρυσή Αυγή»

Παρότι κάποιοι κύκλοι στη Θράκη έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν την αμφιλεγόμενη δασκάλα ως «ηρωίδα», η έλευση και η δράση της έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και έχει κατηγορηθεί για επικίνδυνο ακροδεξιό εξτρεμισμό στην πολυπολιτισμική κοινωνία της Θράκης. Η στήριξη αυτή αποτυπώθηκε στις διευκολύνσεις που της παρείχε η κυβέρνηση Σαμαρά, με αποκορύφωμα την παραχώρηση του Φυλακίου. Πλέον όμως έχουν εκλείψει και οι τελευταίοι δημόσιοι υποστηρικτές της, μετά την αποκάλυψη ότι η συγκεκριμένη δασκάλα έχει αποσπαστεί στο γραφείο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνοντας τις κατηγορίες που είχαν εκτοξευτεί. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ίδια απάντησε με σχόλια στο facebook, όπου κατηγορεί διάφορους και κυρίως τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, εκτοξεύοντας απειλές εναντίον του.

πηγή: xanthi2.gr
επιμέλεια: inkomotini.gr