Ο άλλοτε γραμματέας της ΚΝΕ, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Λαλιώτη, ο συνέταιρος στη GPO του αριστερού εργολάβου Καλογρίτσα που έχει καταγγείλει και ο Καμμένος, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη που έδωσε τα Ίμια στους Τούρκους και τρεις νεκρούς στην Ελλάδα, που άφησε προίκα στην Ελλάδα ελλείμματα, χρηματιστήρια, Τσοχατζόπουλους και πολλά σκάνδαλα και μίζες, ζει και βασιλεύει στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου χαράσσει στρατηγική – ανεπιτυχώς προφανώς αν κρίνουμε από την αδυναμία της ΝΔ να κερδίσει από τη φθορά του Τσίπρα (άλλωστε και ως δημοσκόπος ο Τάκης διακρίθηκε για τις «επιτυχίες» του όταν προέβλεψε την οριακή νίκη ΝΑΙ στο δημοψήφισμα…).

%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%83-gpoΤην ίδια ώρα δίνει και συνεντεύξεις για να στηρίξει την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και μας κάνει μάθημα…κεντροδεξιάς συνείδησης. Μας μιλά για εθνική ενότητα. Ποιος; Αυτός που δούλεψε σκληρά για το ξήλωμα του Κώστα Καραμανλή προκειμένου η Ελλάδα να γνωρίσει τον εθνικό ολετήρα Γιώργο Παπανδρέου ως Πρωθυπουργό και τον Κώστα Σημίτη ως αυριανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα τρελαθούμε τελείως! Ο Τάκης σε συνέντευξή του λέει: «Η ΝΔ είναι η μεγάλη δημοκρατική φιλελεύθερη παράταξη που μέσα στις γραμμές της, μέσα στα ψηφοδέλτιά της, θα ενώσει Έλληνες από τις παρυφές της Δημοκρατικής Αριστεράς μέχρι τη Δεξιά»… Ποιος; Ο Τάκης! Δεν παλεύεται το θέμα. Δεν υπάρχουν λόγια για τη νέα Νέα Δημοκρατία που αναζητά ψήφους στα σάπια του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει και η νέα ΝΔ χτενίζεται…

Η περίπτωση Τάκη Θεοδωρικάκου ίσως να είναι μια επιταγή που εξαργυρώνει η οικογένεια Μητσοτάκη στον Κώστα Σημίτη επειδή διόρισε το 2000 τον τότε νεαρό και άπειρο Κυριάκο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος. Δεν ήταν μια τυχαία θέση. Είναι από αυτές που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερηφανεύεται πως έχει το καλύτερο βιογραφικό στην Ελλάδα. Και ήταν μια θέση κρατικού Τραπεζικού φορέα που διαχειριζόταν κεφάλαια και που μπορεί να καταλάβει κανείς πως την εποχή της παντοκρατορίας Σημίτη δεν την παίρνει κάποιος αν δεν έχει άμεση προσωπική πρόσβαση στον Κώστα Σημίτη. Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης γράφει στο βιογραφικό του για αυτή τη θέση: «Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις με σημαντικότερη τη βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”». Με άλλα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βραβευόταν για τα κεφάλαια που μοίραζε επί της κυβέρνησης Σημίτη… Πάρτι δηλαδή.. Βέβαια, μετά τη θητεία Μητσοτάκη ο συγκεκριμένος τραπεζικός φορέας, της Εθνικής Τράπεζας, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο, ίσως λόγω της μεγάλης επιτυχίας του, ίσως γιατί είχε δημιουργηθεί ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιος ξέρει…

Καθόλου τυχαίο λοιπόν που ο Σημιτικός Τάκης Θεοδωρικάκος βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκοινωνούντα δοχεία στο πλευρό της αμαρτωλής περιόδου Σημίτη.

Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που ο Τάκης Θεοδωρικάκος κάνει κουμάντο στη νέα Νέα Δημοκρατία. Η διαχρονική αρετή του να μισεί τον Κώστα Καραμανλή, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θεωρήθηκε εξόχως σημαντική η συμβολή του κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο για να πολεμήσει το Καραμανλικό ρεύμα υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Άσχετο αλλά σημαντικό: Οι εκλογές για την προεδρία της ΝΔ κρίθηκαν τελικά από τις ύποπτες 50.000 χωρίς ταυτότητα ψήφους, που κατήγγειλε ραδιοφωνικά και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον real fm και όπως γράφτηκε και στο thepressroom.gr, και όχι χάρη στο ταλέντο του «πολύ» Τάκη ή του «άφθαρτου» Κυριάκου.

%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7%cf%83-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%83Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στον αντιΚαραμανλισμό. Στο πλευρό των Λαλιώτη – Σημίτη και μετέπειτα στο πλευρό του Πρετεντέρη στο Mega. Εκεί οι δυο τους μεγαλούργησαν παρέα με την έτερη Σημιτική Μαρία Σπυράκη, και έδωσαν σπουδαίο αγώνα για να ξηλώσουν με ψεύδη και λάσπες τον Κώστα Καραμανλή. Η Μαρία Σπυράκη ανταμείφθηκε για τις υπηρεσίες της από τον Αντώνη Σαμαρά. Σειρά των υπολοίπων τώρα. Δεν είναι τυχαίο που όλοι τους σήμερα βρίσκονται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αλλά θα περιγράψουμε σε νεότερη παρέμβασή μας τον πραγματικό λόγο του μίσους του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Κώστα Καραμανλή, όταν δεν τον έκανε υφυπουργό οικονομίας και ποιος έβαλε βέτο να μην γίνει, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Για την ώρα μένουμε στον Τάκη Θεοδωρικάκο και τονίζουμε προς την ηγεσία της ΝΔ πως έχει πάρει τον στραβό Σημιτικό  και αντιΚαραμανλικό δρόμο της συρρίκνωσης. Κι αυτός είναι χωρίς επιστροφή.

Υ.Γ. Ο Τάκης συνηθίζει να λέει πως προσκολλάται σε πρόσωπα και όχι σε κόμματα. Απολογισμός: προσκολλάται στους Φλωράκη-Παπαρήγα, στον Λαλιώτη, στον Σημίτη, στον Πρετεντέρη και τώρα στον Μητσοτάκη…

Πηγή: kentrodexios.wordpress.com

Επιμέλεια: inkomotini.gr