Πώς ξεκίνησε με χιλιάδες κοινοποιήσεις αυτή η φήμη;

Κυκλοφορεί η φήμη ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, «κατέβασε από τα ράφια τους κωδικούς προϊόντων 869 από Τουρκία μετά από διαταγή της διεύθυνσης». Τι πραγματικά έχει συμβεί;

Εκτός από τα stoxos.grepikairo.comkatohika.grvolonakinews.groparlapipas.gre-sterea.gr, αναπαράγεται με χιλιάδες κοινοποιήσεις στο facebook.

 

Τίποτα από τα παραπάνω δεν αληθεύουν.

Η φήμη ξεκίνησε από ένα υπάλληλο της εταιρίας Σκλαβενίτη, που όπως παραδέχτηκε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, είδε τις προτροπές για µποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα και σκέφτηκε να γράψει το ίδιο για την εταιρία  Σκλαβενίτη!

Ο υπάλληλος κατέβασε την ανάρτηση όταν του επισημάνθηκε ότι λέει ψέματα αλλά το κακό είχε γίνει.

Την σκυτάλη της διάδοσης του ψέματος πήραν άλλες σελίδες του facebook, όπως για παράδειγμα η «ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ Βετερανοι» και «Εθνικό Μέτωπο«, με χιλιάδες κοινοποιήσεις.

 

Το copy paste από την αρχική ανάρτηση είναι ολοφάνερο από το λανθασμένο τονισμό στις λέξεις «Τουρκίκα» και «έταιρια»

Επικοινωνήσαμε με την εταιρία «Σκλαβενίτης» και μας επιβεβαίωσαν αυτό που ήδη γνωρίζαμε.Η φήμη ότι κατέβασαν από τα ράφια τα τουρκικά προϊόντα δεν ισχύει και είναι ψέμα.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, οι αναρτήσεις στα social media δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες πηγές ειδήσεων πριν επαληθευτούν.

Πηγή: Ellinikahoaxes.gr