Για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων τους από την Global Sustain

Δύο δραστήριοι και καταξιωμένοι σύλλογοι της Κομοτηνής, ο «ΠΕΡΠΑΤΩ» και ο Α.Σ. ΑμεΑ «ΗΡΟΔΙΚΟΣ», συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία της Global Sustain, η οποία διεξάγεται μέσω του  facebook και αφορά στη χρηματοδότηση προγραμμάτων ΜΚΟ.

mkΗ Global Sustain, στο πλαίσιο της πολιτικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, προσφέρει στο τέλος κάθε οικονομικού έτους ένα ποσοστό των κερδών της για τη χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Με αυτόν τον τρόπο, αποσκοπεί στο να στηρίξει το έργο των ΜΚΟ, τόσο μέσω της οικονομικής ενίσχυσης αυτών, όσο και μέσω της προβολής των δράσεων και των προγραμμάτων τους μέσω του www.globalsustain.org.

 

Η τελική επιλογή των προγραμμάτων προς χρηματοδότηση βασίζεται:

 • Στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
 • Στη γνώμη της Ειδικής Επιτροπής, που συστάθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό.

Κάθε επισκέπτης μπορεί να συμμετάσχει μόνο μια φορά και πρέπει υποχρεωτικά να ψηφίσει τουλάχιστον 2 ΜΚΟ. Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία, η οποία λήγει στις 9 Δεκεμβρίου 2016, έχουν όλοι ανεξαιρέτως.  Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, είναι να δηλώσει ο ενδιαφερόμενος μία έγκυρη διεύθυνση Ε-mail, όπου θα του σταλεί σύνδεσμος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσει, για να επιβεβαιώσει την ψήφο του.

Τα links που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, είναι τα κάτωθι:

Μέσω desktophttps://www.facebook.com/GlobalSustain/app/328997750532910/

Μέσω κινητού ή tablethttp://polls.globalsustain.org/index.php?pi=13&di=112042&error=noemail

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία μέσω του browser Internet Explorer δεν είναι εφικτή.

Τα προτεινόμενα προς χρηματοδότηση προγράμματα των δύο συλλόγων της Κομοτηνής

«ΠΕΡΠΑΤΩ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Μετατροπές στο όχημα μεταφοράς μελών του Συλλόγου»

mkkΈπειτα από την χορηγία της VISA EUROPE, ο Σύλλογός έγινε αποδέκτης ενός νέου μεταφορικού μέσου (MERCEDES SPRINDER VAN) για την κάλυψη των αναγκών του και κυρίως για την κάλυψη της τεράστιας ανάγκης μεταφοράς των μελών του, τόσο στις καθημερινές τους μετακινήσεις όσο και στην μετακίνηση των μελών του προκειμένου να λαμβάνουν μέρος στις δράσεις που διοργανώνει.
Προκειμένου να μετατραπεί σε ένα απόλυτα ασφαλές και χρηστικό μεταφορικό μέσο, κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση ειδικού συστήματος χρήσης, τοποθέτησης και πρόσδεσης ΑμεΑ και κυρίως χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου. Έπειτα από την σχετική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε, θεωρείται ως το πλέον χρηστικό και με δυνατότητα προμήθευσής του στην ελληνική αγορά από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο το σύστημα smart floor με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

 1. Πάτωμα: smartfloor 3360 mm για την τοποθέτηση σε οποιαδήποτε διάταξη των καθισμάτων και των αμαξιδίων
 2. Συστήματα πρόσδεσης αμαξιδίων πλήρη 2 set
 1. Ενισχυτικές ράγες για την πρόσδεση και συγκράτηση του πατώματος σύμφωνα με την νομοθεσία.
  4. Επένδυση πατήματος με τάπητα πλενόμενο , επένδυση θόλων με τσόχα.
  5. Τέσσερα (4) καθίσματα με ζώνες ασφαλείας κατηγορίας Μ1 ΜΒ tunja.
  6. Smart leg κατάλληλα να προσαρμόζονται επί των ραγών πρόσδεσης και του Smart fllor του αυτοκινήτου που φέρουν γρήγορο σύστημα απελευθέρωσης Quick releas system.
  7. Βραχίονες στήριξης επί των καθισμάτων στην δεξιά πλευρά κάθε καθίσματος.
  8. Ηλεκτρικό σκαλί στην δεξιά πόρτα Ευρωπαϊκής προέλευσης ελεγχόμενο από την θέση του οδηγού (προαιρετικό).

 

ΗΡΟΔΙΚΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Ανάπτυξη του αθλητισμού και των δεξιοτήτων των ΑΜΕΑ»

mkkkΑγορά εξοπλισμού και συγκεκριμένα αθλητικών αναπηρικών αμαξιδίων και κάλυψη μισθολογικής δαπάνης για ένα ειδικευμένο καθηγητή φυσικής αγωγής στον αθλητισμό των Α.μεΑ.. Στα πλαίσια επίτευξης των σκοπών του Συλλόγου και ειδικότερα αφενός της εκμάθησης, ένταξης, προώθησης και ανάπτυξης του αθλητισμού των Α.μεΑ. στα ίδια τα Α.μεΑ., τα οποία αδυνατούν να αγοράσουν τα ίδια τον σχετικό εξοπλισμό (τουλάχιστον μέχρι το σημείο όπου υποχρεωτικά πρέπει να αγοράσουν εξοπλισμό αποκλειστικά κατασκευασμένο για τους ίδιους) και αφετέρου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου προς τρίτους (σχολεία – Ημέρες Παραολυμπιακής Παιδείας, ΤΕΦΑΑ κ.ο.κ.), προκειμένου να ενημερωθούν, να έρθουν σε επαφή και να εκπαιδευτούν στον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία.

Συγκεκριμένα αγορά:

 • 6 αθλητικών αμαξιδίων για το άθλημα του parabadminton και του τένις σε αμαξίδιο (6 x 650 ευρώ = 3.900 ευρώ).
 • 8 αθλητικών αμαξιδίων ραγμκπυ (4 επιθετικά και 4 αμυντικά 8 x 3.500 ευρώ = 28.000 ευρώ).
 • 5 αθλητικών αμαξιδίων καλαθοσφαίρισης (5 x 1.500 ευρώ= 7.500 ευρώ)
 • Κάλυψη μισθολογικής δαπάνης 1 καθηγητή φυσικής αγωγής, για ένα χρόνο με ημιαπασχόληση (12.000 ευρώ)