Δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια, και 76 βαθμούς, κέρδισε ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής στην Α΄ φάση του διασυλλογικού πρωταθλήματος Ανδρών / Γυναικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα, κατακτώντας την πρωτιά σε επίπεδο συλλόγων Θράκης.

Η στιβική ομάδα της Κομοτηνής με αρχηγό αποστολής τον προπονητή Χρήστο Τσιπουρίδη ξεχώρισε και ξεκίνησε με το δεξί τη σεζόν.

Κορυφαίες της ομάδας η άλτρια Μάρα Κουκούτση και η εμποδίστρια Άλκηστη Γεωργίου, που επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους κατακτώντας τις πρώτες θέσεις στα αγωνίσματά τους.

Κορυφαίοι όμως για άλλη μια φορά και οι πανελληνιονίκες του συλλόγου, Γιάννης Δουλγέρης στα 400 μ. και Ιάσωνας Θανόπουλος στον δίσκο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ταυτόχρονα, πολύ καλή παρουσία είχαν οι: Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (4η θέση στα 100 μ.), Ματίνα Μάρκου (5η θέση στα 400 μ.), Χριστίνα Τσακίρη στα 400 μ.), Φιλίτσα Κρεμμύδα (5η θέση στο μήκος), Στέλιος Ντέμος (στα 400 μ.), Λίνα Μιχαηλίδου (μήκος),  Γιώργος Λεπίδας στα (100 μ.), και

Συγχρόνως, ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής κατέκτησε και την η 4η θέση στα 4Χ100 Γυναικών με τις Κουκούτση, Γιαννοπούλου, Τσακίρη, Μάρκου.

Σχολιάζοντας τη θετική παρουσία της ομάδας τους, ο Χρ. Τσιπουρίδης και το «δεξί χέρι» του, Στάνισλαβ Προτασιένα, σημείωσαν πως «όλοι είναι ίσοι μπροστά στην ίδια αφετηρία. Ανεξάρτητα από που προέρχονται, ποιο είναι το χρώμα τους, για όλους μετράει το ίδιο χρονόμετρο, η ίδια μεζούρα, και ο καθένας του έχει να σπάσει τα δικά του όρια. Σε έναν κόσμο που φανατίζεται για το καθετί, ο στίβος δεν έχει φανατισμούς. Ανασυγκρότηση δυνάμεων γιατί μόνο με συστηματική προπόνηση και με σωστή καθοδήγηση ξεπερνάς τον εαυτό σου και κατακτάς την πρωτιά, και τελικά η προσπάθεια είναι που μετράει να γίνεσαι καλύτερος. Καλύτερος αθλητής, καλύτερος άνθρωπος».

*η Β’ φάση του διασυλλογικού πρωταθλήματος Ανδρών / Γυναικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θα πραγματοποιηθεί στις 14/5 στις Σέρρες.