Ο δεξιοτέχνης των έγχορδων και τραγουδιστής θα επιστρέψει στον γενέθλιο τόπο του

Ο Ορχάν Οσμάν, δεξιοτέχνης των εγχόρδων και τραγουδιστής, θα επιστρέψει στον γενέθλιο τόπο του για να ανέβει στη σκηνή του 2ου Φεστιβάλ Φαναρίου. Με την παράσταση «Δρόμοι της Ανατολής, ήχοι των Βαλκανίων», υπόσχεται να ενώσει μουσικές και πολιτισμούς, για να προσφέρει μια υπέροχη βραδιά σε όσους θα βρεθούν στο Φανάρι Ροδόπης το Σάββατο, 1 Ιουλίου.

Παθιασμένος με την πολυφωνική μουσική των Βαλκανίων, ο Ορχάν Οσμάν έχει αναπτύξει μια προσωπική τεχνική στο μπουζούκι, η οποία συνδυάζει στοιχεία της ελληνικής μουσικής με τεχνοτροπίες και στοιχεία βουλγάρικα, αραβικά, ινδικά αλλά και τζαζ.

Με καταγωγή από την Κομοτηνή, μεγαλωμένος στη Γερμανία, ζώντας πολλά χρόνια στην Τουρκία και πλέον στη Θεσσαλονίκη, ο Ορχάν Οσμάν ενώνει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, έθνικ-fusion προσανατολισμό και έναν ιδιαίτερα προσωπικό δεξιοτεχνικό και ενορχηστρωτικό ύφος. Με πλούσια δισκογραφία, συναυλίες σε όλο τον κόσμο και μια υποψηφιότητα για GRAMMY, μας δίνει τη δική του άποψη για τις μουσικές του κόσμου.