– «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ».

Το νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο της «Διαχειριστικής Έργων Στήριξης ΜμΕ – Οικονομικής Συμβουλευτικής ΑΜ-Θ, “ΔΕΣΜΟΣ”», ανέδειξαν ομοφώνως οι μέτοχοί της, προερχόμενοι από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ , τα Επιμελητήρια και το ΔΠΘ.

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Πρόεδρος – φορέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΣΙΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Αντιπρόεδρος – Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – μέλος – φορέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – μέλος – φορέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΠΑΡΗΣ – μέλος – φορέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΚΟΥΚΟΥΒΕΛΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑ – μέλος – φορέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΚΟΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΑ– μέλος – φορέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – μέλος – φορέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΒΟΥΔΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – μέλος – φορέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΧΟΥΣΕ ΙΣΜΑΗΛ – μέλος – φορέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – μέλος – Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ – μέλος – Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – μέλος –  Επιμελητήριο Καβάλας

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – μέλος – Επιμελητήριο Δράμας

ΤΟΨΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ – μέλος – Επιμελητήριο Έβρου

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ – μέλος – Επιμελητήριο Ξάνθης

ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – μέλος -Εταιρία Διαχείρισης της περιουσίας ΔΠΘ

Ο νέος πρόεδρος κ. Νίκος Τσαλικίδης, ανέφερε:

«Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχουμε, καθώς με αυτόν τον τρόπο μας δίνεται η ευκαιρία να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε για τον τόπο μας, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική συγκυρία, που οι ανάγκες είναι αμέτρητες και τα μέσα δεν περισσεύουν. Οφείλουμε να σεβαστούμε καταρχάς τον εαυτό μας και τους εταίρους μας, ώστε να διαφυλάξουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας. Να οραματιστούμε την επόμενη μέρα και να διεκδικήσουμε με σοβαρότητα, ήθος και συνέπεια, για να αποδώσουμε αυτό που αξίζει στον καθένα μας. Κυρίως όμως πρέπει να δουλέψουμε με ομοψυχία, σύμπνοια  και αλληλεγγύη, χωρίς να κάνουμε κριτική για την κριτική, και  χωρίς δεύτερες σκέψεις, κρατώντας  χαμηλούς τόνους για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Να διασφαλίσουμε στο ακέραιο τη διαφάνεια των διαδικασιών (είναι το λιγότερο που μπορούμε να δώσουμε στους συμπολίτες μας), και να επενδύσουμε στην ενημέρωση και στη συμμετοχή εταίρων και επενδυτών. Να δώσει ο καθένας από εμάς τον καλύτερο εαυτό του, γιατί η θητεία που έχουμε μπροστά μας και την οποία  θα διανύσουμε, θα γραφτεί στην ιστορία του τόπου μας. Αυτό πρέπει να μας εμπνέει και να είναι ο οδηγός μας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας είναι στυλοβάτης της τοπικής μας οικονομίας και όχι μόνο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και έτσι πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε. Είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της επιβίωσής τους, στηρίζουμε τις βιώσιμες επιχειρήσεις, και ενθαρρύνουμε τη βελτίωση των υποδομών τους και της οικονομικής τους κατάστασης με όποια μέσα μας δίνεται η ευκαιρία, με σωστό σχεδιασμό και αναπτυξιακή προοπτική. Το γεγονός αυτό ευελπιστούμε ότι σύντομα θα αποτελέσει και τη βασική προϋπόθεση για τη μείωση της ανεργίας, η οποία έχει φτάσει σε υψηλά ποσοστά. Τέλος, αυτό που τουλάχιστον οφείλουμε, είναι να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη λειτουργία, την κοινωφελή δράση, και το έργο που απαιτείται να προσφέρει η εταιρεία σε μία περίοδο όπου ο προγραμματισμός των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων βρίσκονται σε κομβικό σημείο και εμείς έχουμε την ευθύνη να διεκδικήσουμε με σθένος τη δυναμική εκείνη που αξίζει ο τόπος μας – η περιφέρεια μας».

Τι είναι η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ

Η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, σκοπός της οποίας  είναι η ανάληψη και διαχείριση, ως ενδιάμεσου φορέα, εθνικών και κοινοτικών διαρθρωτικών ταμείων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας ΑΜ-Θ.