Ποιοί θα είναι οι “γαλάζιοι” υποψήφιοι στην ΑΜ-Θ.

Σε…mood σχεδιασμών και διεργασιών ενόψει της στελέχωσης των βουλευτικών ψηφοδελτίων της, κινείται η Νέα Δημοκρατία.

Και ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι διαρροές και τα σχετικά δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν…

Την προηγούμενη Κυριακή διαβάσαμε στην «Καθημερινή» ότι η ηγεσία του κόμματος επιλέγει ως έναν από τους υποψηφίους βουλευτές Ροδόπης, τον δημοτικό σύμβουλο Κομοτηνής Αντώνη Γραβάνη.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Σήμερα, στη «Βραδυνή», διαβάζουμε ότι υποψήφιοι στη Ροδόπη θα είναι ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Νίκος Αγγελίδης και η Παρασκευή Ελευθεριάδου. Όσον αφορά δε τα πρόσωπα από τη μειονότητα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του νομού, το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως «η επιλογή τους θα γίνει με μεγάλη προσοχή σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη», όπως και στην Ξάνθη, όπου από την πλειονότητα ως δεδομένες εμφανίζονται οι υποψηφιότητες του πρώην υπουργού Αλέκου Κοντού, του Σπύρου Τσιλιγγίρη, της Γεωργίας Ανδρέου, του Μιχάλη Πουσπουρίκα και του Μπιρόλ Ακίφογλου.

Σύμφωνα πάντα με τη «Βραδυνή», οι υποψήφιοι στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, θα είναι:

στον Έβρο: οι Σταύρος Κελέτσης και Χρύσα Μπαχαρίδου (κόρη της πολιτευτού Φανής Μπαχαρίδου) – περιέργως δεν υπάρχει αναφορά στον νυν βουλευτή Αναστάσιο Δημοσχάκη.

στην Καβάλα: ο νυν βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο δ/ντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής, και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης.

στη Δράμα: ο νυν βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Κώστας Κοντός και ο Κώστας Μπλούχος.

Πάντως η ονοματολογία αναμένεται να φουντώσει προσεχώς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ σκοπεύει να αξιοποιήσει και να αναδείξει και νέα πρόσωπα, ακόμη και από εκείνα που στις εσωκομματικές εκλογές για την αρχηγία της παράταξης στήριξαν άλλους υποψηφίους, επιδεικνύοντας δυναμική και επιρροή στους κόλπους των οπαδών της ΝΔ, όπως π.χ., σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Βραδυνής», αναμένεται να συμβεί με την υποψηφιότητα του Ηλία Τάπρα στην Πιερία, ο οποίος στήριξε Απόστολο Τζιτζικώστα.