Δηλώνοντας «παρών» στο 8ο Πανθρακικό Αντάμωμα Πολιτιστικών Σωματείων, συνέχισε τις φετινές του δράσεις ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής.

Το φετινό τριήμερο Αντάμωμα φιλοξενήθηκε στον Απαλό και στην Αλεξανδρούπολη, με διοργανωτές τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Απαλού «Ο Φάρος» και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων.

ΜΟΚΣτη διοργάνωση έλαβαν μέρος 84 Θρακικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ) και της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας (ΠΑΟΝΕ), στέλνοντας το δικό τους μήνυμα Γιορτής της Θράκης.

Η κεντρική εκδήλωση ξεκίνησε από τον Φάρο της παραλίας Αλεξανδρούπολης, από όπου όλοι οι σύλλογοι παρελαύνοντας κατέληξαν στο γήπεδο «Φώτης Κοσμάς», όπου και κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις με μουσική, τραγούδι και χορό από όλες της περιοχές της Θράκης, με την αρχή να την κάνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και στη συνέχεια να στήνεται ένα μεγάλο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πανηγύρι με τη συμμετοχή όλου του κοινού.