– Παναγιώτης Τροχόπουλος: Μαθητής του θρυλικού βιρτουόζου Nikolai Petrov, και ο μοναδικός Έλληνας που παίζει το Κοντσέρτο του Busoni και το Κοντσέρτο για σόλο πιάνο του Alkan. 

ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣΡεσιτάλ πιάνου του διεθνούς φήμης σολίστ Παναγιώτη Τροχόπουλου, με έργα Beethoven, Rachmaninoff, Liszt, διοργανώνει ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121).

Ο Ελληνο-Ρώσος πιανίστας και μαθητής του θρυλικού βιρτουόζου Nikolai Petrov, δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις. Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες ανά τον κόσμο στα πλαίσια ιδιαίτερα σημαντικών φεστιβάλ και θεσμών, με τα πιο δύσκολα έργα που έχουν γραφτεί για το πιάνο, τα οποία παρουσιάζει με έναν τεχνικό έλεγχο που θα ζήλευαν ακόμη και οι διασημότεροι πιανίστες του κόσμου.

ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ 2Στις πλέον σημαντικές του συμπράξεις με ορχήστρα, συγκαταλέγονται εμφανίσεις με το 3ο Κοντσέρτο του Rachmaninoff και το 2ο Κοντσέρτο του Brahms, ενώ η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις όλων των σημαντικών έργων του Άγγλου συνθέτη Holbrooke, τα οποία επίσης παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο “English Music Festival”.

Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τα πιο διάσημα περιοδικά κλασσικής μουσικής – όπως το Gramophone – τα οποία έχουν μιλήσει με τα πιο θερμά λόγια για τις εκτελέσεις του σε έργα Rachmaninoff, αλλά και στον “Petrushka” του Stravinsky.

Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος είναι επίσης ο μοναδικός Έλληνας πιανίστας που παίζει το Κοντσέρτο του Busoni αλλά και το “Κοντσέρτο για σόλο πιάνο” του Alkan (τη ρωσική πρεμιέρα του οποίου πραγματοποίησε στη Μόσχα για τα διακόσια χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη), δύο μυθικά έργα τα οποία αποτελούν «βράχους» του σπάνιου και ουσιαστικά απλησίαστου για τους περισσότερους πιανίστες ρεπερτορίου.