Για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Δεκατρία Κεριά Στο Σκοτάδι»

Τα Βιβλιοχαρτοπωλεία ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ και οι Εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν το κοινό της Κομοτηνής στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μένιου Σακελλαρόπουλου «Δεκατρία Κεριά Στο Σκοτάδι».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ, στον πρώτο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων.  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Φωτεινή Ναούμ και ο Team Manager της ΑΕ Κομοτηνής, Βασίλης Στοάκης. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίο του.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος παλεύει με τις λέξεις και τη δημοσιογραφία 33 χρόνια, από το καλοκαίρι του 1979, όταν ξεκίνησε να αρθρογραφεί στο «Φως», μαθητής λυκείου ακόμα. Σπούδασε στη Νομική Θράκης, αλλά άφησε για τους άλλους… νόμους κι αστυνόμους, για να τους ξαναβρεί στα μυθιστορήματά του. Μύρισε το μελάνι στις εφημερίδες «Βραδυνή», «Έθνος», «Αθλητική», «Sportime» και «Derby», γνώρισε τα ερτζιανά (ΕΡΑ, Sport FM, Sentra FM), ενώ από το 1992 είναι στο MEGA Channel. Έκανε τρεις φορές το γύρο της Ευρώπης (φτάνοντας και Αφρική…) με εκατοντάδες ρεπορτάζ και μεταδόσεις. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, από τον οποίο έχει βραβευτεί δύο φορές για τηλεοπτικά ρεπορτάζ. Βιβλία του: «Είκοσι Χρόνια Ταξίδια», τα μυθιστορήματα «The Game Boy – Το Μοιραίο 10», «Θα Πεθάνεις, Ρε!», «Η Νύχτα της Λώρας», το «Μαύρο Φιλί» και το «Φεγγάρι από Πέτρα», «Δυο Μαύρα Πουκάμισα» και «Πορφυρός Κώδικας», μια ειδική ημερολογιακή έκδοση με τίτλο «Ολυμπιάδα, Ιστορία και Θρύλοι» κ.ά. Συνεχίζει να ταξιδεύει, να χαμογελά, να σαρκάζει και να αυτοσαρκάζεται…

Το βιβλίο

lklkΣτα σαράντα δύο του χρόνια ο Αλέξανδρος Παυλής, πολιτικός μηχανικός, βρίσκεται βυθισμένος στην απελπισία της αναδουλειάς και της ανασφάλειας. Αλλά τα μεγάλα του προβλήματα και η σοβαρή κρίση στη μακρόχρονη σχέση του με την Άννα είναι ένα τίποτα μπροστά στο παιχνίδι της μοίρας, αφού από ένα σφοδρό αυτοκινητικό ατύχημα χάνει το φως του. Το σοκ είναι τεράστιο και το σκοτάδι του τον τραβάει στην αυτοκαταστροφή. Κι εκεί που πιστεύει ότι όλα έχουν τελειώσει γι’ αυτόν, ανακαλύπτει έναν καινούργιο κόσμο, άγνωστο, δύσκολο αλλά και μαγικό. Η δασκάλα του στη γραφή Μπράιγ, η Μαργαρίτα, τυφλή εκ γενετής, τον βοηθάει να σταθεί στα πόδια του. Νιώθει να ξαναγεννιέται. Αλλά και στη νέα του ζωή τα εμπόδια είναι τεράστια. Πάλι η μοίρα σκηνοθετεί κάτι αδιανόητο. Κι εκεί πια θα μιλήσει η δύναμη της ψυχής.

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στον κόσμο του σκοταδιού, εκεί όπου το φως παίρνει μια νέα διάσταση. Μια ιστορία για τον θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης.