Με σημερινές του δηλώσεις στον τουρκόφωνο Τύπο της Κομοτηνής, ο επιχειρηματίας Λεβέντ Σαδίκ, γιος του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, ιδρυτή του μειονοτικού κόμματος Ισότητας-Ειρήνης-Φιλίας, που είχε χάσει τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1995, εμφανίζεται έτοιμος να αγοράσει το χρέος της καπνοβιομηχανίας Μιχαηλίδη προς τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης, με αντάλλαγμα τη συνεργασία του με τη συγκεκριμένη επιχείρηση στον τομέα της εμπορίας και της μεταποίησης καπνού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου, Εσάτ Χουσεΐν, η καπνοβιομηχανία Μιχαηλίδη οφείλει σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ σε 780 καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης, ενώ σε 5 εκατομμύρια υπολογίζονται τα χρέη της συγκεκριμένης εταιρίας σε καπνοπαραγωγούς άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Ο επιχειρηματίας είχε δεσμευθεί εγγράφως ότι θα πληρώσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 τα καπνά που ζύγισε από τη Ροδόπη, χωρίς να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του. Στις 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Διεπαγγελματική Καπνού στην οποία δεν κλήθηκε η Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου, όπου δηλώθηκε ότι λόγω προβλημάτων ρευστότητας της συγκεκριμένης εταιρίας, οι καταβολές προς τους παραγωγούς θα αρχίσουν από τις 15 Μαρτίου.

Ο Λεβέντ Σαδίκ δραστηριοποιείται πάνω από δέκα χρόνια στον τομέα της εμπορίας του βαμβακιού, ενώ πρόσφατα ανέλαβε και καθήκοντα μάνατζερ στην Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου που εκπροσωπεί 6.820 παραγωγούς στην περιοχή με ετήσια παραγωγή 7.500 τόνους καπνού.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ