Ώρα αρχαιρεσιών σε λιγότερο από 48 ώρες για τον ΣΕΓΑΣ, και μόλις 2-3 θέσεις από ότι φαίνεται έχουν μείνει ακόμη ανοιχτές και παίζουν για το ποιoς θα τις καταλάβει.

Παναγόπουλος και Σεβαστής κατά 90% κατέληξαν στα ονόματα που θα στηριχθούν το Σάββατο στη διαδικασία των εκλογών, και το βέβαιο είναι πως θα έχουμε από πέντε έως και επτά νέα πρόσωπα στο διοικητικό σχήμα που θα προκύψει.

Παναγόπουλος και Σεβαστής είναι δεδομένο πως θα εκλεγούν πανηγυρικά για να συνεχίσουν ως πρόεδρος και γενικός γραμματέας, καθώς δεν θα διεκδικήσει κάποιος άλλος αυτούς τους ρόλους, και όπως μάλιστα φέρεται να είπαν σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχαν, αυτή θα είναι πιθανότατα και η τελευταία τους θητεία στην ηγεσία της ομοσπονδίας.

Το πιο λαμπερό και ισχυρό όνομα που θα εισέλθει στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και το οποίο θα προσδώσει μεγάλο κύρος, είναι αναμφίβολα ο κοσμήτορας του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σπύρος Κέλλης. Γνωρίζοντας προσωπικά τον παλιό πρωταθλητή του Ηρακλή στα 400 μ. εμπόδια αλλά και παλιό προπονητή των κυανολεύκων στο δέκαθλο, ο Βασίλης Σεβαστής ένιωσε ικανοποίηση στο άκουσμα της υποψηφιότητας Κέλλη, τον οποίο και αναμένεται να στηρίξει για να αναλάβει και τον ρόλο του αντιπροέδρου. Μια δεύτερη εξίσου σημαντική προσθήκη στο νέο Δ.Σ., θα είναι αυτή του Δημήτρη Πάππα, γενικού γραμματέα του Α.Ο. Μυκόνου και επιχειρηματία, ο οποίος αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στα δρώμενα του στίβου και της ομοσπονδίας. Επίσης, καθόλου έκπληξη δεν θα αποτελέσει η εκλογή του Βασίλη Φίλιππα, γενικού αρχηγού στίβου του Γ.Σ. Κηφισιάς, που είναι ο κορυφαίος σύλλογος κλασικού αθλητισμού σε όλη την Αττική, και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Ένα τέταρτο πρόσωπο που αναμφίβολα θα προσδώσει κι άλλο κύρος και ουσία στην ομοσπονδία εφόσον στηριχθεί, είναι ο Κώστας Μαρτινίδης από την Κομοτηνή. Πρόκειται για πρώην αθλητή αλλά και πρώην προπονητή του επί κοντώ, ο οποίος είναι άριστος γνώστης του αθλητισμού, και πολύ περισσότερο, είναι καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα-έκπληξη από μια ανεξάρτητη και καθαρή φωνή του χώρου, ο οποίος επιπλέον θα μπορέσει να καλύψει και ένα μεγάλο κενό εκπροσώπησης που υπάρχει σε όλη τη Θράκη. Τέλος, ένα πέμπτο νέο πρόσωπο στο Δ.Σ. που θεωρείται βέβαιο πως θα στηριχθεί, είναι η Παρασκευή Παχατουρίδου, έφορος στίβου του Ποσειδώνα Λουτρακίου, μία κίνηση που παραπέμπει και στην ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στα διοικητικά δρώμενα της ομοσπονδίας, ενώ σοβαρότατες είναι οι πιθανότητες να έχουμε την εκλογή άλλης μιας γυναικείας υποψηφιότητας, της Δήμητρας Τσούκα από τη Νεάπολη Χαλκίδας.

Έκπληξη με την υποψηφιότητα Βόσσου

Έκπληξη και αίσθηση προκάλεσε η υποψηφιότητα του Βασίλη Βόσσου για το Δ.Σ., καθώς ως γνωστόν ο πατέρας του Θόδωρος Βόσσος, μόλις πριν έναν χρόνο οδηγήθηκε σε αναγκαστική παραίτηση από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, αφού σύμφωνα με βούλευμα του συμβουλίου εφετών Αθηνών εμπλέκεται στα «μαύρα» ταμεία της Siemens και κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία μαζί με τον αδερφό του Κωνσταντίνο Βόσσο που είναι επίσης κατηγορούμενος και αμφότεροι σε αναμονή ορισμού της δίκης. Οπότε, στην περίπτωση του Βασίλη Βόσσου, είναι άγνωστο πως θα λειτουργήσουν οι εκπρόσωποι των σωματείων.

πηγή: sportsfeed.gr