– «Λείπει και από αυτή την κυβέρνηση το πραγματικό ενδιαφέρον για την Υγεία των κατοίκων της Ροδόπης».

– «Διορίσατε Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής, τον υποψήφιο που είχατε απορρίψει τόσο για τη θέση του Διοικητή όσο και για τη θέση του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας»!

– «Δεν συναινώ στη συνδιοίκηση της Θράκης».

Ως γνωστόν ο κ. Κώστας Βουζουκίδης είχε υποβάλλει υποψηφιότητα για τη θέση του Διοικητή του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Το Υπουργείο Υγείας διόρισε στην εν λόγω θέση τον κ. Γιώργο Φιλιππίδη, ο οποίος είχε υποβάλλει υποψηφιότητα για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, για την οποία όμως απορρίφθηκε από το Υπουργείο!

Και κατόπιν τούτων, το Υπουργείο επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι στον κ. Βουζουκίδη, διορίζοντάς τον … μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κομοτηνής, χωρίς μάλιστα καν να τον ρωτήσει!

Έτσι, ο γνωστός στην κοινωνία της Ροδόπης για τις αρχές της αξιοπρέπειας και της ανιδιοτέλειας, καθώς και για το πολιτικό και κοινωνικό του ήθος, Κ. Βουζουκίδης, έστειλε επιστολή – απάντηση που αρμόζει στους αρμόδιους υπουργούς και στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΒΟΥΖΟΥΚΙΔΗ:

«Κύριοι.

Στο  ΦΕΚ  ΥΟΔΔ  464  05/09/2016, δημοσιεύθηκε η απόφασή σας για τον ορισμό μου ως μέλος του Δ.Σ. του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Για τον εν λόγω ορισμό δεν ερωτήθηκα και εκφράζω την απορία μου, πώς ορίσθηκα χωρίς να ερωτηθώ και  χωρίς τη συναίνεσή μου.

Επίσης  έχω ερωτηματικά και  στο  εάν ερωτήθηκαν και δήλωσαν τη συγκατάθεσή τους για τον ορισμό μου ως μέλος του Δ.Σ., οι μουσουλμάνοι βουλευτές της περιοχής, Μουσταφά και Ζεϊμπέκ, οι οποίοι έβαλαν «βέτο» για τον μη ορισμό μου ως διοικητή του νοσοκομείου, θέση για την οποία είχα υποβάλει υποψηφιότητα.

Ενώ κληθήκαμε τρεις  στην επιτροπή αξιολόγησης για τη διοίκηση του νοσοκομείου Κομοτηνής, επελέγη τέταρτος που είχατε απορρίψει από υποψήφιο Διοικητή Νοσοκομείου Καβάλας αλλά και από υποδιοικητή Νοσοκομείου Καβάλας, θέση για την οποία εκλήθη σε συνέντευξη. Και μάλιστα, με τη μεγάλη εμπειρία των δύο ετών δοκίμου υπαλλήλου και κατόπιν σε θέσεις πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Σας επισυνάπτω επιστολή που υπέγραψαν οι  Νομαρχιακές  επιτροπές ΑΜΘ του (ΣΥΡΙΖΑ) κόμματός σας, και την επερώτηση-καταγγελία  βουλευτή του κόμματός σας, Χρήστου Καραγιαννίδη, διότι πιθανόν να μην τις διαβάσατε…

– Επειδή πιστεύω ότι η υγεία δεν είναι τομέας για παιχνίδια, πολιτικές ισορροπίες- ψηφοθηρία, και δεν συναινώ στη συνδιοίκηση της Θράκης.

– Επειδή από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μου διαπιστώνω ότι και από τη σημερινή κυβέρνηση και εσάς ως ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως και από προηγούμενες κυβερνήσεις, λείπει το πραγματικό ενδιαφέρον για παροχή έστω και των βασικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Ροδόπης (ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις υλικών και εξοπλισμού, ανεπαρκής χρηματοδότηση, ακατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις).

Αρνούμαι να αποδεχθώ τον χωρίς τη συναίνεσή μου ορισμό μου ως μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Κομοτηνής, και παρακαλώ για την άμεση αντικατάστασή μου».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ των νομαρχιακών επιτροπών ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ που έθεταν βέτο στον επικείμενο τότε διορισμό του Γιώργο Φιλιππίδη στη θέση του Διοικητή του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής:

«Προς:

Σύντροφο Ανδρέα Ξανθό, Υπουργό Υγείας.

Σύντροφο Παύλο Πολάκη, αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.

Αγαπητοί σύντροφοι,

αντιλαμβανόμενοι τον φόρτο εργασίας και την επίθεση που δέχεστε, θέλουμε να εκφράσουμε με αυτή την επιστολή τον προβληματισμό μας γύρω από τον τρόπο επιλογής  των διοικητών των νοσοκομείων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ), και κυρίως να επιστήσουμε την προσοχή σας  στον νέο (;) διοικητή του νοσοκομείου Κομοτήνης, κ. Γιώργο Φιλιππίδη.

Οι κοινωνίες στις οποίες ζούμε είναι μικρές και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αυτό μας φέρνει στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να αναφερθούμε σε πολιτικές πράξεις του κυρίου Φιλιππίδη που δεν ταιριάζουν με την ηθική και την πολιτική κατεύθυνση της Αριστεράς, ειδικά στο vευραλγικό χώρο της Υγείας.

Αρχικά αξίζει μία αναδρομή στο πολιτικό παρελθόν του κυρίου Φιλιππίδη.

Επί ΠΑΣΟΚ, και με τον κύριο Μιχάλη Τιμοσιδη (βουλευτή Καβάλας) στη θέση του υφυπουργού Υγείας, ο κύριος Φιλιππίδης διορίστηκε υποδιοικητής στο Δ.Σ. των Θεραπευτηρίων Χρονίων Παθήσεων Δράμας και Καβάλας.

Επί συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ. Δεν είναι τυχαίο πως πριν από έναν χρόνο, η συντρόφισσα Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανω Φωτίου, παραίτησε όλο το Δ.Σ. του Κέντρου. Δεν είναι τυχαίο πως όλον αυτόν τον καιρό υπονομεύει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το έργο του Κέντρου και συκοφαντεί το νέο Δ.Σ.

Όπως βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως έχει καταφερθεί πολλάκις στο προσωπικό του ιστολόγιο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης της Αριστεράς. Τις δημοσιεύσεις του αυτές προφανώς τις διέγραψε όταν άρχισε να έχει βλέψεις για τη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Στον πολιτικό του βίου προσθέτουμε και την υποψηφιότητα του με τον κ. Κωστή Σημιτσή, πρώην δήμαρχο Καβάλας, υποψήφιο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Αγαπητοί σύντροφοι,

η αγωνία μας και ο προβληματισμός μας για τον εν λόγω κύριο μας αναγκάζει να απευθυνθούμε μέσω αυτής της επιστολής σε εσάς και να σας ζητήσουμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν τις ενστάσεις μας και τις ανησυχίες μας. Θέλουμε να τονίσουμε σε όλες τις εντάσεις ότι το Υπουργείο Υγείας είναι μία από τις προμετωπίδες στον αγώνα που δίνει η Κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά για να διώξει το παλιό και να φτιάξει και πάλι ένα κοινωνικό κράτος με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη, και κυρίως εκείνων των συμπολιτών μας που φτωχοποιήθηκαν από τις πολιτικές λιτότητας που εφάρμοσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί αυτό να γίνει με παλιά υλικά;

Μπορεί αυτό να ευδοκιμήσει με πολιτικό προσωπικό που θέλει να βρίσκεται στην επιφάνεια με τον έναν ή τον άλλον τρόπο;

Μπορεί τελικώς, να μην κακοφορμίσει μία ιστορία παραγοντισμού, καιροσκοπισμού και διαφορετικής πολιτικής αντίληψης;

Μήπως όλα τα παραπάνω είναι μακριά από τα ήθη και τις αρχές και της Αριστεράς που και εσείς οι ίδιοι με τις δράσεις σας και την πολιτική σας στάση υπενθυμίζετε στον κοινό μας εχθρό πως είναι τιμή σ’ αυτές τις εποχές να είσαι αριστερός και να αγωνίζεσαι για έναν καλύτερο κόσμο;».

Η ΕΡΩΤΗΣΗ (24/03/2014) στη Βουλή του Χρ. Καραγιαννίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: «Καταγγελίες κακοδιοίκησης στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας».

«Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, το οποίο λειτουργούσε ως Νομικό Πρόσωπο Δημόσιου Δικαίου από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, συγχωνεύτηκε με πρόσφατο νόμο και αποτελεί πλέον Παράρτηματου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας­Θράκης, με έδρα την Καβάλα.

Καθόλα τα προηγούμενα χρόνια η λειτουργία του επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό σχεδόν αποκλειστικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού, αφού τα λειτουργικά του έξοδα καλύπτονταν από ίδιους πόρους του Ιδρύματος που προέρχονταν κυρίως από τα νοσήλεια των περιθαλπόμενων και τις συντάξεις αυτών. Οι άνθρωποι που διαμένουν στο Ίδρυμα (ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες, άτομα με αναπηρία) αποδίδουν τις μηνιαίες συντάξεις τους, ενώ γιακαθένα,­μία από αυτούς ταασφαλιστικά ταμεία καταβάλλουν νοσήλεια.

Για τους λόγους αυτούς, κατά το χρόνο συγχώνευσης, το Ίδρυμα διέθετε αποθεματικό που ανερχόταν περίπου στο 1.200.000 ευρώ, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Ιδρύματα του νεοσύστατου Κέντρου, τα οποία παρουσίαζαν οικονομικάελλείμματα.

Ωστόσο, η συγχώνευση του Θεραπευτηρίου και ο διορισμός της νέας Διοίκησης έχει δημιουργήσει δυσκολίες στη λειτουργία του. Οι μετακινήσεις προσωπικού και η διακοπή συμβάσεων και χρηματοδότησης έχουν προκαλέσει τη δυσφορία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Θ.Χ.Π. Δράμας, ο οποίος συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναγκαστεί να καλύψει τρέχοντα έξοδα από ίδιους πόρους.

Στην ενδεικτική καταγραφή των τρέχουσων δυσλειτουργιών αναφέρεται ενδεικτικά ότι οι οδηγοί ταξί που μεταφέρουν παιδιά από τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Προστοτσάνης παραμένουν αδικαιολόγητα απλήρωτοι επί αρκετούς μήνες, την ίδια στιγμή που η Πρόεδρος του Κέντρου ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης περίπου 8.500 ευρώ ως αμοιβή της για το χρονικό διάστημα από 6­9­2012 έως 30­ 92013, χρονικό διάστημα για το οποίο δεν είχε συσταθεί το Κέντρο Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας­ Θράκης. Δεσμεύει, επίσης, τεράστια ποσά (περί τις 300.000 ευρώ) για οφειλές προηγούμενων ετών άλλων ιδρυμάτων. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Θ.Χ.Π. Δράμας έχει ήδη αποστείλει επιστολή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εκφράζοντας το φόβο ότι τα χρήματα του Θεραπευτηρίου Χρονίως Πασχόντων Δράμας, που προέρχονται από συντάξεις περιθαλπόμενων, νοσήλεια και εισφορές ασφαλιστικών ταμείων που κατατίθενται ονομαστικά, θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη οφειλών προηγούμενων ετών άλλων ιδρυμάτων και όχι για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των χρονίως πασχόντων και των ΑμεΑή γιατην υλοποίηση συμπληρωματικών προγραμμάτων.

Επειδή οι επιλογές της τωρινής Διοίκησης υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας, όπως καταγγέλλει σε συνεχείς δημόσιες επιστολές ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑΘ.Χ.Π. Δράμας.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1.Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να αρθούν οι δυσλειτουργίες που έχει προκαλέσει η συγχώνευση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας και οι διοικητικές επιλογές;

2.Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να διατηρήσει την οργανωτική και οικονομική του αυτοτέλεια το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, ώστε να μην καταλήξει σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών;».