Ο κόσμος των πελαργών, στις Φέρρες Αλεξανδρούπολης

ΠΕΛΑΡΓΟΙ 3

Με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φερρών, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6) ο Φορέας Διαχείρισης του Δέλτα Έβρου, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον πελαργό.

ΠΕΛΑΡΓΟΙ 1Αρχικά έγινε παρουσίαση στο σχολείο για τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειες του είδους, και ακολούθησε παρακολούθηση του ταξιδιού δέκα πελαργών στους οποίους έχουν τοποθετηθεί πομποί από το καλοκαίρι του 2013.

Στη συνέχεια, τα παιδιά της Α’ τάξης, περιηγήθηκαν στους δρόμους των Φερρών και κατέγραψαν φωλιές πελαργών διαπιστώνοντας πως όλες είναι χτισμένες σε στύλους, καθώς και ότι αρκετά από τα ζευγάρια που φωλιάζουν, έχουν ήδη νεοσσούς που μεγαλώνουν και σύντομα θα κατακλύσουν την ευρύτερη περιοχή του Δέλτα.

ΠΕΛΑΡΓΟΙ 2Σε λίγες ημέρες μάλιστα, επιστήμονες του Φορέα θα δακτυλιώσει αρκετούς νεοσσούς, ελπίζοντας έτσι να ανακαλύψει περισσότερα για τα ταξίδια τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Φορέας εκφράζει ευχαριστίες προς τη διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου για τη συνεργασία, τη συμμετοχή στην εκδήλωση, και το ενδιαφέρον τους για το Δέλτα του Έβρου και την ορνιθοπανίδα της περιοχής.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood