Με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φερρών, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6) ο Φορέας Διαχείρισης του Δέλτα Έβρου, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον πελαργό.

ΠΕΛΑΡΓΟΙ 1Αρχικά έγινε παρουσίαση στο σχολείο για τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειες του είδους, και ακολούθησε παρακολούθηση του ταξιδιού δέκα πελαργών στους οποίους έχουν τοποθετηθεί πομποί από το καλοκαίρι του 2013.

Στη συνέχεια, τα παιδιά της Α’ τάξης, περιηγήθηκαν στους δρόμους των Φερρών και κατέγραψαν φωλιές πελαργών διαπιστώνοντας πως όλες είναι χτισμένες σε στύλους, καθώς και ότι αρκετά από τα ζευγάρια που φωλιάζουν, έχουν ήδη νεοσσούς που μεγαλώνουν και σύντομα θα κατακλύσουν την ευρύτερη περιοχή του Δέλτα.

ΠΕΛΑΡΓΟΙ 2Σε λίγες ημέρες μάλιστα, επιστήμονες του Φορέα θα δακτυλιώσει αρκετούς νεοσσούς, ελπίζοντας έτσι να ανακαλύψει περισσότερα για τα ταξίδια τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Φορέας εκφράζει ευχαριστίες προς τη διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου για τη συνεργασία, τη συμμετοχή στην εκδήλωση, και το ενδιαφέρον τους για το Δέλτα του Έβρου και την ορνιθοπανίδα της περιοχής.