Ο Ιλχάν Αχμέτ παρουσίασε τις 19 προγραμματικές δεσμεύσεις του Κινήματος Αλλαγής για ένα “σύγχρονο κράτος”

Με την ιδιότητα του Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
ilhan synedrio 2
  • Ιλχάν Αχμέτ: «Η μεγάλη κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Με την ιδιότητα του Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης μίλησε στο ιδρυτικό συνέδριο του “Κινήματος Αλλαγής” ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, και παρουσίασε αναλυτικά τη δέσμη των προτάσεων του Προγράμματος «Ελλάδα» για την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα της χώρας.

Για το 160 σελίδων πρόγραμμα, συνεργάστηκαν περισσότερα από τριακόσια άτομα από όλα τα μέρη που συνθέτουν τον νέο φορέα, σε δέκα ομάδες εργασίας, για διάστημα τριών μηνών, υπό τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Ο Ιλχάν Αχμέτ παρουσίασε τις 19 προγραμματικές δεσμεύσεις του Κινήματος Αλλαγής για ένα "σύγχρονο κράτος"Το συνέδριο του “Κινήματος Αλλαγής” επικύρωσε την κοινή πορεία και δράση των κομμάτων που αποτέλεσαν τη βάση της ίδρυσής του, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ, της ΕΔΕΜ, και των Κινήσεων Πολιτών, “με στόχο την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών μέσα από μια ισχυρή και ενιαία παράταξη της κεντροαριστεράς”.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ αναφέρθηκε στην “ιστορική διαδρομή της δημοκρατικής παράταξης” που “είναι συνυφασμένη με τις μεγαλύτερες τομές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα”, και τόνισε χαρακτηριστικά:

“Η ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης είναι ταυτισμένη με τις κορυφαίες στιγμές των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας, και των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων που έγιναν ποτέ στο κράτος, στους θεσμούς, στα δικαιώματα των πολιτών, στην οικονομία και στη δημόσια διοίκηση. Είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι από την Ελλάδα της κρίσης μπορεί να ξεπηδήσει η ελπίδα για ολόκληρη την Ευρώπη, μέσα από τις ιδέες της Προοδευτικής Σοσιαλδημοκρατίας. Οτι με πολιτική αυτάρκεια στον λόγο μας, συνέπεια και πεποίθηση, μπορούμε να σταθούμε με πειστικά επιχειρήματα, προτάσεις και ιδέες απέναντι σε νεοφιλελεύθερους μονοδρόμους και λαϊκιστικά μορφώματα που φλερτάρουν με ιδεολογικές ακρότητες και τα πολιτικά άκρα“.

Ο Ιλχάν Αχμέτ παρουσίασε τις 19 προγραμματικές δεσμεύσεις του Κινήματος Αλλαγής για ένα "σύγχρονο κράτος"Αναλυτικά η δέσμη των προτάσεων για τη δημόσια διοίκηση του “Κινήματος Αλλαγής” που παρουσίασε ο βουλευτής Ροδόπης:

1. Αναδιοργάνωση των δομών της δημόσιας διοίκησης. Στόχος: ένα Κράτος λειτουργικό και αποτελεσματικό.

2. Αντιμετώπιση του κομματισμού, των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας και του νομικού φορμαλισμού, με διαφάνεια και λογοδοσία.

3. Σύσταση Συνταγματικά κατοχυρωμένης Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιας Διοίκησης, με σεβασμό στις αρχές της αμεροληψίας και της πολιτικής ουδετερότητας.

4. Συνταγματική κατοχύρωση του θεσμού του μόνιμου Γενικού Γραμματέα Διοίκησης σε κάθε Υπουργείο, με πενταετή ανανεώσιμη θητεία.

5. Μετεξέλιξη των ΚΕΠ με αναδιοργάνωση τους, σε ολιστικές υπηρεσίες μιας στάσης για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών διοικητικού χαρακτήρα του πολίτη μέσω τοπικών διοικητικών κέντρων.

Ο Ιλχάν Αχμέτ παρουσίασε τις 19 προγραμματικές δεσμεύσεις του Κινήματος Αλλαγής για ένα "σύγχρονο κράτος"6. Διασφάλιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων των φορέων της δημόσιας διοίκησης και διασύνδεση των βασικών τους μητρώων.

7. Αναβάθμιση των θεσμών ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, με ενοποίηση των διάσπαρτων Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου.

8. Σταθερότητα και συνέχεια στην οργάνωση των υπηρεσιών και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

9. Διοίκηση με στόχους την επικέντρωση στους δείκτες μέτρησης αποτελεσμάτων, στον χάρτη δικαιωμάτων του πολίτη, στους διαγωνισμούς ποιότητας μεταξύ των υπηρεσιών.

10. Σύνδεση του προϋπολογισμού των δημόσιων φορέων με στόχους υπηρεσιών – προϋπολογισμό απόδοσης και σχέδια δράσης.

11. Όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα θα γίνονται μόνο με διαδικασίες ΑΣΕΠ, με στόχο την αξιοκρατία.

12. Καθιέρωση της δυνατότητας εθελοντικών μετακινήσεων προσωπικού (κινητικότητα), και ταυτόχρονη διασφάλιση της μονιμότητας στην εργασιακή τους σχέση.

13. Υποχρεωτική κωδικοποίηση της παραγόμενης νομοθετικής – κανονιστικής και διοικητικής ύλης.

Ο Ιλχάν Αχμέτ παρουσίασε τις 19 προγραμματικές δεσμεύσεις του Κινήματος Αλλαγής για ένα "σύγχρονο κράτος"14. Κάθε νομοσχέδιο που αφορά μια σημαντική δημόσια πολιτική ή διοικητική μεταρρύθμιση, θα συνοδεύεται από Πρόγραμμα Υποστήριξης της Εφαρμογής του.

15. Εφαρμογή των αρχών καλής νομοθέτησης με αποφυγή εμβόλιμων τροπολογιών και φωτογραφικών διατάξεων – διάσταση της παραγόμενης νομοθεσίας.

16. Ευθυγράμμιση της κοινοτικής νομοθεσίας με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο.

17. Ανασχεδιασμός της «Διαύγειας» με στόχο τη συστηματοποίηση και τη συμπλήρωσή της με κατάλληλα εργαλεία αναζήτησης πληροφοριών και δημιουργίας εκθέσεων.

18. Opengov για όλες τις θέσεις ευθύνης των δημόσιων φορέων.

19. Θεσμοθέτηση της Κάρτας του Πολίτη. Κάθε πολίτης έχει μια κάρτα και έναν Αριθμό (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ) για όλες τις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood