Ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Κομοτηνής “Θράκας Ιππέας”

κ. Κυριάκος Γκογκότσης

16 χρυσά, 18 αργυρά και 15 χάλκινα μετάλλια, μέσα σε δύο χρόνια, σε ένα άθλημα αυξημένου επιπέδου ανταγωνιστικότητας όπως είναι η ποδηλασία, δεν τα λες και λίγα…

Αυτός είναι ο Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας», που επανενεργοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2013 μετά από τεσσεράμισι περίπου χρόνια διακοπής της λειτουργίας του (έχει ιδρυθεί το 1999), και χθες κατέθεσε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης τη δική του πρόταση στο LEADER Ροδόπης, η οποία αφορά τη δημιουργία Ποδηλατικής Διαδρομής από την Κομοτηνή έως τα Πετρωτά του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, στο πλαίσιο της Δράσης «Ποδηλατικές Διαδρομές Υπαίθρου» του σχετικού προγράμματος «Ανακάλυψε, Ζήσε, Επένδυσε στον νομό Ροδόπης».

Μεταξύ των στόχων του προγράμματος είναι η βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής ώστε αυτή να καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών, δεδομένων των ιδιαίτερων ιστορικών και φυσικών χαρακτηριστικών της, που συνιστούν συγκριτικά της πλεονεκτήματα, και συνεπακόλουθα η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο «Θράκας Ιππέας» λοιπόν έρχεται με…φόρα, να υποβάλλει τη δική του πρόταση, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, η οποία αποτελώντας μια ακόμη δημιουργική προέκταση των πολυποίκιλων δράσεών του, σηματοδοτεί το πρώτο ουσιαστικά έργο στον τομέα του αθλητικού τουρισμού της περιοχής.

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΟΚ ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣΠοιος είναι ο «Θράκας Ιππέας» Κομοτηνής

Ο Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος «Θράκας Ιππέας» παρέχει θετικό και ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη αθλητών ποδηλασίας, και μέσω συνεργασιών με την τοπική κοινωνία προωθεί εποικοδομητικές πρακτικές διάδοσης του αθλήματος. Αριθμεί 120 μέλη, 50 αθλητές με αγωνιστικό δελτίο, και 35 παιδιά στις ακαδημίες του. Στοχεύει στη δημιουργία δυνατού αγωνιστικού τμήματος, με διαρκή συμμετοχή σε αγώνες ανά την επικράτεια, γι’ αυτό και διαθέτει αθλητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Πελοπόννησο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Θράκη). Συγχρόνως, με σειρά δράσεων αναφοράς στην αστική ποδηλασία, υποστηρίζει τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης εντός της πόλης. «Η προαγωγή της ποδηλασίας γενικά αποδίδει οφέλη στην υγεία και στις προοπτικές μιας ολόκληρης ζωής. Σε ότι αγορά το αθλητικό σκέλος, δίνουμε έμφαση στα παιδιά, στις ακαδημίες μας (ηλικίες 8-14 ετών), γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον κάθε τόπου», σημειώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυριάκος Γκογκότσης.

ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ ΠΑΙΔΙΑΑνάμεσα στα δράσεις του «Θράκα Ιππέα», εύκολα ξεχωρίζει κανείς τις εξής:

– Bike Challenges σε Κομοτηνή, Ίασμο, Γρατινή.

– Συμμετοχή και παρουσιάσεις σε κατασκηνώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

– Ενημερωτικές ομιλίας και διαλέξεις με θέμα τα την παιδική διατροφή και τον αθλητισμό.

– Θεωρητική και εκπαιδευτική παρουσίαση σε σχολεία και σχολικές αθλητικές εκδηλώσεις.

– Συμμετοχή σε δράσεις ανάπτυξης της αστικής ποδηλασίας.

ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣΜε Team Manager τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γιάννη Ταμουρίδη!

Ο…σαράντα φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, Γιάννης Ταμουρίδης, είναι ο Σύμβουλος σε θέματα Οργάνωσης, Ανάπτυξης και Προπονητικής του συλλόγου.

Είναι εν ενεργεία αθλητής ποδηλασίας δρόμου – πίστας αντοχής (ΠΑΟΚ – SP Tableware), και:

Κυπελλούχος Κόσμου (Πίστας 2009-2010).

Ασημένιος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πίστας (2005).

Αργυρός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πίστας (2006).

Ασημένιος Πρωταθλητής Ευρώπης στη Πίστα (2002).

7 Μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα Πίστας (2005-2009).

Αργυρός Μεσογειονίκης Δρόμου (2009).

Βαλκανιονίκης (1998-2002).

Πανελληνιονίκης (40 φορές πρωταθλητής Ελλάδος 1997-2015).

10 Πανελλήνια Ρεκόρ (4km Πίστας).

Πρώτος Έλληνας επαγγελματίας αθλητής σε Pro Tour ομάδα (Euskaltel-Euskadi 2013).

Πρώτος Έλληνας στην ιστορία της επαγγελματικής ποδηλασίας με συμμετοχή στο Ποδηλατικό Γύρο της Ιταλίας καθώς και σε μεγάλους μονοήμερους αγώνες στην Ευρώπη (2013).