Ο ΖΥΘΟΣ Θεσσαλονίκης υποδέχεται την Μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ από την Κομοτηνή!

ΒΕΡΓΙΝΑ 1

– ΖΥΘΟΣ Θεσσαλονίκης: Μπύρα τις άγκυρες με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ελληνικά προϊόντα. 

– Γνωριμία με την μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Ένα ταξίδι, μια περιπέτεια γεύσης και αρωμάτων…

Το δικό τους «λιμάνι» στον ΖΥΘΟ Θεσσαλονίκης, έχουν βρει εδώ και καιρό οι ελληνικές μικροζυθοποιίες.

ΒΕΡΓΙΝΑ 2Το ταξίδι του ΖΥΘΟΥ στις ελληνικές μικροζυθοπιίες συνεχίζεται στον…αφρό της Κομοτηνής, με γευστικές εκπλήξεις, μυστικά και αλήθειες της ΒΕΡΓΙΝΑΣ της Θράκης που «δένει» στον Θερμαϊκό.

Αυτή τη φορά καταφθάνει στη συμπρωτεύουσα με θρακιώτικο αέρα από την Κομοτηνή, η πρώτη ελληνική μπύρα, η Βεργίνα από την Κομοτηνή, της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης.

Την Τετάρτη 6 Μαΐου, στις 21:00, στον ΖΥΘΟ Ντορέ απέναντι από το Λευκό Πύργο, σε μια βραδιά γνωριμίας και γευστικών προκλήσεων, με τη φρέσκια, πλούσια γεύση της ΒΕΡΓΙΝΑ Lager, με την αφρώδη Weiss με την ειδική αφροζύμη και το φρουτώδες άρωμα που θυμίζει γαρύφαλλο και μπανάνα, με την κεχριμπαρένια Red που μυρίζει εξωτικά φρούτα, βατόμουρα και μέλι, αλλά και με την ξανθιά και αυτοκρατορική, αφιλτράριστη lager, Πορφύρα. Όλες, συνοδευμένες με συνταγές Θράκης από το ειδικό μενού του ΖΥΘΟΥ, με την προσωπική επιμέλεια της Δέσποινας Μαυρομμάτη.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης "ΒΕΡΓΙΝΑ", κ. Δημήτρης Κρις.
Ο Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης “ΒΕΡΓΙΝΑ”, κ. Δημήτρης Κρις.

Η ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ο Δημήτρης Πολιτόπουλος από το Ιλινόις των ΗΠΑ, απόφοιτος του Siebel Institute of Technology του Σικάγο, επέστρεψε το 1996 στην Ελλάδα και επέλεξε τη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής για να δημιουργήσει εργοστάσιο ζυθοποιίας. Μετά από διάφορες δυσκολίες, κατάφερε το φθινόπωρο του 1997 να αποπερατώσει το εργοστάσιο, και στις 13/2/1998 να θέσει σε κυκλοφορία την μπύρα Βεργίνα. Για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, το εργοστάσιο χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία, όπως τη μονάδα ανακύκλωσης νερού ψύξης, η οποία εξοικονομεί ετησίως 20.000 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, που εξάγει μπύρα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στην Ασία, ήταν αυτή που λανσάρισε πρώτη το 1998 μια μπύρα με ελληνικό όνομα και ελληνικούς χαρακτήρες στην ετικέτα της, ενώ το 2006 εγκαινίασε στην Ελλάδα το concept της συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού βυνοποίησης. Από το 2014 διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα βυνοποιεία της Ευρώπης, στην Κομοτηνή, το οποίο κατασκευάστηκε με ίδια κεφάλαια. «Το βυνοποιείο καλύπτει τις ανάγκες της εταιρείας μας, ενώ προμηθεύει και κάποιες από τις πλέον δημοφιλείς μικροζυθοποιίες της χώρας μας και του εξωτερικού, με βύνη που προέρχεται αποκλειστικά από τα 17.000 στρέμματα συμβολαιακής καλλιέργειας που διαχειριζόμαστε στη Μακεδονία και στη Θράκη», σημειώνει ο Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης κ. Δημήτρης Κρις. «Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουν όλες οι νέες, ανεξάρτητες ελληνικές μικροζυθοποιίες, είναι να κερδίσουν το στοίχημα της τοπικής τους κοινωνίας, πριν αρχίσουν να σκέφτονται πώς θα εξάγουν στο Μπαλί ή στην Κίνα», υπογραμμίζει ακόμη ο κ. Κρις, συμπληρώνοντας: «Η μπύρα είναι προϊόν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τόπο παραγωγής της. Το νερό, οι πρώτες ύλες, το ιδιαίτερο μικροκλίμα της κάθε περιοχής αλλά και το μεράκι του ζυθοποιού, είναι τα στοιχεία που δίνουν σε κάθε μπύρα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την ταυτίζουν με τον τόπο και τους ανθρώπους της».

 

 

Μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, λοιπόν, με θρακιώτικες νοστιμιές και καλή παρέα, την Τετάρτη 6 Μαΐου, στις 21:00, στον ΖΥΘΟ Ντορέ απέναντι από το Λευκό Πύργο (2310279010, 6943904038).

http://www.verginabeer.com, facebook: Vergina Beer

www.zithos.gr

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood