Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής στο πλαίσιο των «Ελευθερίων Κομοτηνής 2017».

Το σημερινό πρόγραμμα των παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία στις 20:00, περιλαμβάνει τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων:

  • του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδημής και Φίλων.
  • του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής.
  • του Χορευτικού Συλλόγου «Ζορμπάς» Αγρινίου.
  • του Συλλόγου Γυναικών Νέου Σιδηροχωρίου.
  • του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μέσης και Φίλων Καρλικιωτών.

Νωρίτερα, στις 17:00, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί σημαντική επιστημονική ημερίδα του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος»: Επιστήμονες και ερευνητές του ποντιακού πολιτισμού, θα αναπτύξουν εισηγήσεις για ζητήματα λαϊκής ποντιακής παράδοσης, με θεματικές ενότητες σχετικά με τον χορό, την ενδυμασία και τη μουσική. Εισηγητές: Λευτέρης Κορναράκης, Βασιλική Τυροβολά, Ιωάννης Αμαραντίδης, Μαρία Διαμαντίδου, Δημήτρης Ματζούρης, Νίκος Ζουρνατζίδης, Ματθαίος Τσαχουρίδης, Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης. Παράλληλα με την ημερίδα, στους συμμετέχοντες της οποίας θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, θα λειτουργήσει έκθεση ποντιακής ενδυμασίας. Είσοδος ελεύθερη.

Το πρωινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, περιλαμβάνει:

Από τις 09:00, αναβίωση του ολοήμερου υπαίθριου Πανηγυριού των Οροπεδίων του Πόντου, «Παρχάρια», στην τοποθεσία Γέφυρα Βοσκού στο Οχυρό Νυμφαίας. Πρόκειται για Φεστιβάλ παραδοσιακού Ποντιακού χορού με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από την περιοχή και την Ελλάδα. Θα γίνει επίσης επίδειξη παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων από τα μέλη του Συλλόγου, και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

Στις 11:00, στο  Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής (περιοχή ΟΑΕΔ), γνωριμία με τον Ιππικό Όμιλο Κομοτηνής, σε ένα ξένοιαστο δίωρο με ιππικές βόλτες για μικρούς και μεγάλους και συμβουλές ιπποκομίας.

Στις 12:00, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, επίδειξη μαχητικών τεχνών / τεχνικών αυτοάμυνας, από τους αθλητές του αθλητικού συλλόγου μαχητικών τεχνών ΔΙΑΣ-Budo Academy, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου προπονητή Α. Παρασίδη, θα παρουσιάσουν τεχνικές αυτοάμυνας.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων όλων των ημερών.