ΧΟΡΩΔΙΑ 2«Για τη χορωδία “Εύμολπος” της Κομοτηνής, κάθε πρόσκληση για συμμετοχή σε φεστιβάλ ή συνάντηση χορωδιών, είναι ένα ταξίδι για την “Ιθάκη”, γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις», μας λέει ο διευθυντής της χορωδίας κ. Σάκης Βαργεμτζίδης, αναφερόμενος στην πρόσφατη συμμετοχή της χορωδίας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μια διοργάνωση, που έδωσε την ευκαιρία στην “εκπρόσωπο” χορωδία του Δήμου Κομοτηνής για «ένα φανταστικό μουσικό ταξίδι σε μια χώρα οργάνων, ήχων και φωνών, μια εμπειρία που θα της μείνει αξέχαστη», όπως σημειώνει ο κ. Βαργεμτζίδης.

ΧΟΡΩΔΙΑ 3Στο φεστιβάλ, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας-Θράκης, και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχαν 55 σύνολα από Ελλάδα και εξωτερικό, και συνολικά 2.700 χορωδοί, μαέστροι, μουσικοί!

Ο “Εύμολπος” απέσπασε για μια ακόμη φορά άριστες κριτικές και τον ενθουσιασμό του κοινού, καθώς πέρα από την εξαιρετική χορωδιακή ερμηνεία, το κοινό κέρδισαν τα όμορφα τραγούδια που επιλέχθηκαν και οι ξεχωριστές τους εναρμονίσεις που έγιναν από τον κ. Βαργεμτζίδη.