Η χορωδία «Εύμολπος» Κομοτηνής, με μαέστρο τον Σάκη Βαργεμτζίδη και με τη Μαρία Κηπουρού στο βιολί, θα ανοίξει σήμερα Παρασκευή 19/6, την αυλαία του 5ου Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών «Πολιτισμού Λόγος», στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Μαρώνειας στις 19:30.

Η χορωδία θα τραγουδήσει έργα κορυφαίων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Γκάτσου, Καμπανέλη, Ελευθερίου), που οι μελωδίες τους…δίνουν ρυθμό στα βήματά μας, χαμόγελο στην καρδιά μας, και φτερά στη σκέψη μας.

Ο «Εύμολπος» δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, διαδεχόμενος και συνεχίζοντας την ιστορία της λεγόμενης Μεικτής Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής που είχε ιδρυθεί το 1979 – από τότε μέχρι και σήμερα, το σύνολο έχει λάβει μέρος με μεγάλη επιτυχία σε πλήθος φεστιβάλ και εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα και στο εξωτερικό, τραγουδώντας με αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι, τη μουσική και τον Ελληνικό πολιτισμό.

Εύμολπος αποκαλείται ο μελωδικός, αυτός που τραγουδά γλυκά και όμορφα, και το όνομα-χαρακτηρισμός προέρχεται από τον μυθικό Βασιλιά της Θράκης Εύμολπο που είχε υπέροχη φωνή και έφεση στο τραγούδι.