Ένα ακόμη ταξίδι περιμένει τον Σύλλογο Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κομοτηνής «Ο Εύμολπος» και τον μαέστρο του Αθανάσιο Βαργεμτζίδη, που αυτή τη φορά θα “αγκυροβολήσουν” για λίγο στο μυθικό νησί των Φαιάκων, την πανέμορφη Κέρκυρα, ένα νησί πλημμυρισμένο από καντάδες, από τις μουσικές των φιλαρμονικών του και τα τραγούδια των πολυάριθμων χορωδιών του.

Γνωρίζοντας την τεράστια παράδοση που έχει η Κέρκυρα στο χορωδιακό τραγούδι, ο “Εύμολπος” αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση να συμμετάσχει στη φιλανθρωπική Συνάντηση Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στις 3/11 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, εκπροσωπώντας τη Θράκη και το δικό της χορωδιακό τραγούδι.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε πολύτεκνες οικογένειες.

ΕΥΜΟΛΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΤο Φεστιβάλ πραγματοποιείται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Κέρκυρας, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις του «Πρωτοκύριακου» προς τιμήν του πολιούχου της πόλης, Αγίου Σπυρίδωνα. Το 1673, ο προστάτης του νησιού Άγιος Σπυρίδων, έσωσε την Κέρκυρα από την πανώλη που είχε “θερίσει” εκατοντάδες οικογένειες. Στις 29 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου, οι Κερκυραίοι αποφάσισαν να τελούν λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, εξ ου και η ονομασία του εθίμου «Πρωτοκύριακο».

Παράλληλα η χορωδία από την Κομοτηνή θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει και στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα τελεστούν, μέρος των οποίων είναι η περιφορά του ιερού σκηνώματος του Αγίου στα καντούνια της Κέρκυρας και στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα, συνοδευόμενη από τον κλήρο, τα σχολεία και τις φιλαρμονικές του τόπου.