…για την υποψηφιότητα του βιβλίου του «Θράκη το επόμενο βήμα» στα Βραβεία Βιβλίου Public.

Υποψήφιο για ένα από τα Βραβεία Κοινού των Βραβείων Βιβλίου, που διοργανώνουν τα καταστήματα Public, είναι το βιβλίο με τίτλο «Θράκη το επόμενο βήμα» του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Τα Βραβεία Βιβλίου δημιουργήθηκαν από τα Public για να δώσουν «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε (2016). Ο καθένας από εμάς, ανάλογα με το τι βιβλία διαβάζει, μπορεί να ψηφίσει μέσα από εννιά διαφορετικές κατηγορίες. Η διαδικασία της ψηφοφορίας, πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από το www.publicbookawards.gr και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.

share1η φάση έως 21 Απριλίου

Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίου μέσα από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.

2η φάση έως 21 Μαΐου

Τα Public ανακοινώνουν, με αλφαβητική σειρά, τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης. Οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από την παραπάνω λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία. Στη δεύτερη και τελική φάση έχουν όλοι ξανά το δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία. Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν τέλος Μαΐου, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και τους αναγνώστες.

Οι 9 κατηγορίες των Βραβείων Κοινού είναι εξής:

  • Ελληνικό Μυθιστόρημα
  • Ελληνικό Διήγημα
  • Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα
  • Ελληνικό non-fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία)
  • Σύγχρονη Ελληνική ποίηση
  • Παιδική Λογοτεχνία
  • Εφηβική Λογοτεχνία
  • Ευ ζην
  • Ήρωας-Ηρωίδα έμπνευση

Το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη διαγωνίζεται στην κατηγορία «Ελληνικό non-fiction» και ο πρώην Υπουργός, μέσω της σελίδας του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook, προσκαλεί το κοινό να στηρίξει με την ψήφο του αυτήν την υποψηφιότητα. Στην ανάρτησή του ο κ. Στυλιανίδης παραθέτει τον σύνδεσμο του site, όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός, ενώ απευθύνει το κάτωθι μήνυμα.

«Αγαπητοί φίλοι,

Το βιβλίο μου “Θράκη το επόμενο βήμα” των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ ψηφίζετε στην κατηγορία Ελληνικών non fiction στο διαγωνισμό του Publicbookawards. Αν θέλετε ψηφίστε στο παρακάτω link.
Ευχαριστώ».