Το καυστικό σχόλιο του συντονιστή της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτη Σακελλίων, προκάλεσε η επίσκεψη του Νικόλαου Γλύξμπουργκ στην Κομοτηνή και η ξενάγησή του από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής όπου ο δεσπότης έπλεξε το εγκώμιο του τέως βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα, Παντελεήμων και Γλύξμπουργκ, εθεάθησαν και σε γνωστή καφετέρια της πόλης, “σε φιλικό τραπέζι από κοινού”.

Συγκεκριμένα, ο Στ. Σακελλίων σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

“Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής μαζί με τον “πρίγκηπα”. Ξενάγηση, αλίμονο, που αλλού, στη Μητρόπολη. Και η επίδειξις του δικέφαλου αετού στο πάτωμα κάτω από το χαλί. Για το καλό του τόπου. Και βέβαια, μνεία για τον Ευριπίδη, για τα 120.000 ευρώ για τη σκεπή της εκκλησίας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Ω ευγενικοί μου αναγνώστες, εσείς γνωρίζετε καλά τι κούφια λόγια ήταν αυτές οι βασιλείες. Ίσως πάλι ξανάρθει, ποιος ξέρει, εκεί κατά την 29η του Μαΐου. Εκεί στο Ιμαρέτ, ομού να σιγοψιθυρίσουν το “πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θά ‘ναι”. Κάτω από τη μεγάλη βυζαντινή σημαία όλα αναπαύονται – και οι βασιλείες και οι δεσποτείες. Και θά ‘ρθουν οι Μεγάλοι Δομέστικοι των Σχολών καθώς και οι Κατεπάνω για να δροσίσουν τα φρυγμένα χείλη του πρίγκηπα και του δεσπότη φρυγμένα από την ξηρασία της κυβερνώσας Αριστεράς που δεν καταλαβαίνει από “θεσμούς” τέτοιας υφής. Ούτε από τέτοιου είδους “εθνικά συμφέροντα”.

Μειδιών ερημίτης καθ’ οδόν προς το μονοπάτι του πόνου, σκύβει ευλαβώς το γόνυ. Τις Νέες Χώρες να θυμάστε αδέλφια, τις Νέες Χώρες. Τι ταιριαστό ζευγάρι αλήθεια. Αυτοί οι έξοχοι βυζαντινισμοί. Φάλτσο η πορεία”.