ΡΟΔΙΤΗΣ 15Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τον Δεκαπενταύγουστο στον Ροδίτη Κομοτηνής, με αφορμή την γιορτή της Παναγίας, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο δραστήριος τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος με τίτλο “Ο δρόμος του Πολιτισμού”.

Στην εκδήλωση χόρεψαν τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου “Η Κερασούντα και το Γαρς”, της Στέγης Πολιτισμού-Παράδοσης-Λαογραφίας “Φιλοτέχνες”, και φυσικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδίτη, αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα των παρισταμένων που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο.

Τη μουσική πρόσφεραν οι «Λαλητάδες» της Ροδόπης παρασέρνοντας τους συμμετέχοντες σε παραδοσιακά μονοπάτια της Θράκης, του Πόντου, της Ηπείρου, της Μικρασίας, της νησιωτικής Ελλάδας, με ένα πολύ προσεγμένο πρόγραμμα.

Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Νέου Σιδηροχωρίου, του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης, του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης.

ΡΟΔΙΤΗΣ 18Την ευλογία του έδωσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, και το «παρών» τους ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, και εκ μέρους του Δημάρχου Κομοτηνής ο Αντιδήμαρχος Νίκος Σωτηρακόπουλος και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου, εκφράστηκαν «θερμές ευχαριστίες» για τη στήριξη της εκδήλωσης, στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη,στον Δήμο Κομοτηνής και στη ΔΚΕΠΠΑΚ, στον χοροδιδάσκαλο Κώστα Γαντσίδη, στον Γιώργο Κεπελή και στην Κατερίνα Αρβανιτίδου, καθώς και «στους εθελοντές και στους λίγους εκείνους ανθρώπους που ξεπέρασαν το εαυτό τους για να λάβει σάρκα και οστά μία εκδήλωση που είναι βέβαιο ότι οι συμμετέχοντες θα θυμούνται για καιρό ως μία γλυκιά ανάμνηση».