Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της βουλγαρικής κατοχής, στη Δράμα, συμμετείχε ο τοπικός Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, δηλώνοντας:

«Μέρες του Σεπτέμβρη για την πολύπαθη περιοχή μας και οι σκέψεις μας ανατρέχουν στα θλιβερά για την ανθρώπινη υπόσταση γεγονότα του 1941. Τότε που η μανιώδης εκδικητική συμπεριφορά των φασιστικών βουλγαρικών δυνάμεων κατοχής, αποτυπώθηκε με τις σφαγές σε βάρος του άμαχου πληθυσμού. Τότε που αθώες υπάρξεις υπέστησαν τα πάνδεινα μόνο και μόνο γιατί ήταν Έλληνες.

Γι΄ αυτούς αλλά και για τους αδικοχαμένους των δύο προηγούμενων βουλγαρικών κατοχών της ευρύτερης περιοχής (1912-13 και 1916-18), ολόκληρη η κοινωνία μας θρηνεί και παράλληλα απαιτεί να κατατεθεί μία ειλικρινής συγνώμη από μέρους της κρατικής οντότητας των θυτών, ώστε να αμβλυνθεί και να απαλυνθεί ο πόνος των αθώων θυμάτων που με απορία κοιτούν από τους ουρανούς, προσδοκώντας την αναγνώριση της σε βάρος τους αδικίας για να αναπαύονται ειρηνικά.

Εμείς, οι απόγονοί τους, ζητούμε μαζί με την ελάχιστη συγγνώμη, και τη επιστροφή των κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών. Παράλληλα, ως Βουλευτής, απευθύνομαι στους οργανωμένους πολιτιστικούς συλλόγους, και ζητώ να προχωρήσουν στην καταγραφή των ληστρικών ενεργειών των δυνάμεων της Κατοχής, όπως της αφαίρεσης κειμηλίων, μουσικών οργάνων, εικόνων, μαρμάρινων επιγραφών και άλλων πολιτιστικών στοιχείων του παρελθόντος μας, ώστε αυτά να  αναζητηθούν με στόχο να επιστραφούν στην πατρώα γη. Και είναι βέβαιο ότι έτσι θα κληροδοτήσουμε στους επιγενόμενους το αίσθημα της φιλοπατρίας, του αλτρουισμού, της ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς και της προστασίας του εθνικού είναι μας.

Αιωνία η μνήμη των προγόνων μας!».