– Επιστολή – SOS από τον Δήμαρχο του νησιού.

– Παρέμβαση Σταύρου Καβαρατζή.

Έκκληση προς όλους τους φορείς, απευθύνει ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Αθανάσιος Βίτσας, ζητώντας τους να συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν για την άρση της δεινής και αδιέξοδης κατάστασης στη οποία έχει περιέλθει ο Δήμος του νησιού.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κ. Αθ. Βίτσας.
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κ. Αθ. Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας με επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Υπουργό, Αναπληρωτή  Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γενικό Γραμματέα), το Υπουργείο Οικονομίας, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ/ΑΜ-Θ, γνωστοποιεί ότι:

– Είναι παντελώς αδύνατον να καταρτιστεί προϋπολογισμός για το 2016, καθώς είναι αδύνατος ο  ισοσκελισμός εσόδων-εξόδων.

– Είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη η Υπηρεσία καθαριότητας, καθώς ο Δήμος διαθέτει αυτή τη στιγμή μόνο έναν λειτουργικά ενεργό μόνιμο υπάλληλο στον τομέα της καθαριότητας, και έναν οδηγό συμβασιούχο, του οποίου η σύμβαση λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο, οπότε και πλέον δεν θα είναι δυνατή η επάνδρωση ούτε ενός απορριμματοφόρου, γεγονός που αθ έχει σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση των απορριμμάτων και της πρόκλησης έκτακτης κατάστασης καθώς θα απειλείται η υγεία των δημοτών. Ταυτόχρονα, δε, υπάρχει αδυναμία πρόσληψης συμβασιούχων, λόγω ανύπαρκτου περιθωρίου του προϋπολογισμού στα ανταποδοτικά.

– Το οδικό δίκτυο φέρει σοβαρές ζημιές οι οποίες με κάθε κακοκαιρία  επιβαρύνονται επιπρόσθετα, την ώρα που η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είναι πλήρως υποστελεχωμένη, σε βαθμό μη λειτουργικό.

– Τα συσσωρευμένα χρέη και τα παλιά δάνεια, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον, στο οποίο ούτε η αποκατάσταση ζημιών σε οχήματα είναι εφικτές, αλλά ούτε και η προμήθεια καυσίμων!

Κλείνοντας την επιστολή του ο Δήμαρχος, ζητά τη συνδρομή όλων «προκειμένου να επιβιώσει ο Δήμος»!

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της "Κοινωνικής Συμμαχίας", κ. Στ. Καβαρατζής.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της “Κοινωνικής Συμμαχίας”, κ. Στ. Καβαρατζής.

Για το θέμα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σταύρος Καβαρατζής, ζητά από τον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ κ. Κώστα Αντωνιάδη, τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του οργάνου στη Σαμοθράκη «με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων που κρίνει η Διοίκηση ότι μπορούν να συνεισφέρουν», καλώντας «σε κάθε άλλη περίπτωση παρακαλώ  τις από μέρους σας άμεσες ενέργειες-παρεμβάσεις προς τη Διοίκηση προκειμένου να εξευρεθεί λύση».