Με μια τιμητική πλακέτα, ο Δήμος Κομοτηνής, εξέφρασε την αναγνώριση της προσφοράς της εταιρείας Alfa Beta Roto στην τοπική κοινωνία, όχι μόνο μέσα από την επιχειρηματική δραστηριοποίησή της στην τοπική βιομηχανική περιοχή και την απασχόληση διακοσίων εργαζομένων, αλλά και μέσω της κατ’ έτος, εδώ και τέσσερα χρόνια, δωρεάς στη Δημοτική Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών ποσού ύψους 5.000 ευρώ με σκοπό την προμήθεια καυσόξυλων για άπορες οικογένειες.

«Η εταιρεία είναι παράδειγμα προς μίμηση. Δείχνει στην πράξη τι σημαίνει διάθεση για πραγματική παραγωγή και δημιουργία», ανέφερε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, χαρακτηρίζοντας την επίδοση της τιμητικής πλακέτας ως «συμβολική και αυτονόητη υποχρέωση της δημοτικής αρχής».

Ο εκ των ιδιοκτητών, και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Χρήστος Αργυρόπουλος, σημείωσε πως η τιμή ανήκει στους εργαζόμενους, γι’ αυτό και την πλακέτα παρέλαβαν οι εκπρόσωποί τους, κύριοι Γιώργος Σωτηρόπουλος (τεχνικός διευθυντής) και Ματέο Κάτι (διευθυντής παραγωγής), με τον πρώτο να σημειώνει: «Είναι καθήκον μας, εμείς που έχουμε εργασία να σκεφτόμαστε και εκείνους που δεν εργάζονται».

Η επίδοση της τιμητικής πλακέτας πραγματοποιήθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά το οποίο οι επικεφαλής των παρατάξεων “Εμείς…η πόλη” και “Πολη-τική ανατροπή”, κυρίες Φελίνα Καζάκου και Ελένη Λαφτσή, εξήραν επίσης την επιχειρηματική πορεία και το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας, παροτρύνοντας τους παριστάμενους εκπροσώπους της να συνεχίσουν και να δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας.

Η Alfa Beta Roto ιδρύθηκε το 1965, και από το 1995 δραστηριοποιείται και στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, το εργοστάσιο της οποίας καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά στις 22/7/2011 κατά την οποία έχασε και τη ζωή του ο εργαζόμενος Σταμάτης Βουδάκης. Στις 24/3/2012 η μονάδα επαναθεμελιώθηκε συνεχίζοντας τη λειτουργία της. Στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς η εταιρεία, βοηθά και την τοπική Μητρόπολη.