– Όλοι μπορούμε να γίνουμε μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, ώστε να δώσουμε χαρά σε οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη!

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ 2– Για «μια πραγματικά αλτρουιστική ενέργεια με απτό περιεχόμενο» που «οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη», έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, εξαίροντας την πρωτοβουλία της «Κωτσόβολος», και σημειώνοντας: «Ως Δήμος έχουμε αποφασιστικά θέσει σε προτεραιότητα την προστασία, την υποστήριξη και την ανακούφιση αδύναμων οικονομικά συνδημοτών μας, και ως εκ τούτου η σύμπραξή μας σε αυτό το πρόγραμμα είναι αυτονόητη».

«Ένα πλυντήριο μπορεί να είναι πλέον μικρό για μια οικογένεια που απέκτησε ακόμα ένα μέλος, μπορεί όμως να είναι μεγάλο για μια οικογένεια που πλένει στο χέρι». Με αυτή τη σκέψη, και με σκοπό να δώσει χαρά και να βελτιώσει τη ζωή συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη, η Κωτσόβολος ξεκινά μια νέα πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα, το πρόγραμμα «Second Home – Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι»Μέσω του προγράμματος η εταιρεία κινητοποιεί όσους έχουν μια συσκευή που δεν χρησιμοποιούν, να την προσφέρουν σε ένα σπίτι που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, βοηθώντας όλοι μαζί άπορες οικογένειες που στηρίζονται από τις δομές κοινωνικής στήριξης των Δήμων όπου ανήκουν. Μέσω της πρωτοβουλίας «Second Home», η εταιρεία αξιοποιεί περαιτέρω το μεγάλο δίκτυο διανομής της προς όφελος της κοινωνίας, διευκολύνοντας όσους θέλουν να προσφέρουν μια συσκευή που δεν χρειάζονται, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθεί από οικογένειες που την έχουν πραγματική ανάγκη. Αν κάποιος έχει μία (ή και παραπάνω) ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή (πλυντήριο, κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή), που είτε είναι παλιά, είτε πλέον δεν χρησιμοποιείται, μπορεί να την προσφέρει στην Κωτσόβολος για να της βρει ένα «Δεύτερο Σπίτι». Η Κωτσόβολος αναλαμβάνει να παραλάβει τη συσκευή από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος δωρεάν*, να την επισκευάσει και την απολυμάνει, και η συσκευή να ακολουθήσει τον δρόμο για τη νέα της οικογένεια. Στην περίπτωση που η συσκευή δεν επισκευάζεται, η εταιρεία αναλαμβάνει να την ανακυκλώσει ακολουθώντας τη διαδικασία Ανακύκλωσης της εταιρείας, διασφαλίζοντας τον σωστό τρόπο αποσυναρμολόγησής της και προστασίας του περιβάλλοντος.

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ 1Η πρωτοβουλία «Second Home» της Κωτσόβολος θα ξεκινήσει πιλοτικά με συνεργάτες τρεις Δήμους της Ελλάδος και τις δομές κοινωνικής τους στήριξης: τους Δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής. Με την αρωγή αυτών των Δήμων και των αντίστοιχων δομών τους, το πρόγραμμα της Κωτσόβολος θα έχει ως αποδέκτες τις οικογένειες αυτών των Δήμων, βάσει των στοιχείων που διατηρούνται, και έχουν ανάγκη για ηλεκτρικές συσκευές. Στο επόμενο διάστημα η Κωτσόβολος έχει σκοπό να επεκτείνει το πρόγραμμα με τη συνεργασία ακόμα περισσότερων Δήμων ανά την Ελλάδα, προσφέροντας σε ακόμα περισσότερες οικογένειες τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Για την πρωτοβουλία, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dixons South-East Europe – Κωτσόβολος κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, , δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» αποτελεί την πιο μεγάλη διαρκή κοινωνική πρωτοβουλία της εταιρείας μας έως τώρα. Η Κωτσόβολος αποτελεί μια ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη κοινωνικά εταιρεία και κάθε χρόνο η προσφορά μας προς την ελληνική κοινωνία είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους και μας δίνει χαρά ως σύνολο εργαζομένων, αλλά και ως ανθρώπων, τον καθένα ξεχωριστά. Αυτή η πρωτοβουλία ωστόσο, αποτελεί την πρώτη μας οργανωμένη προσπάθεια σε συνεργασία με κρατικούς φορείς, να προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας, και αυτό την κάνει ξεχωριστή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους Δήμους των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, της Κομοτηνής και των Ιωαννίνων και τις ενδεδειγμένες δομές κοινωνικής στήριξής τους, που θα σταθούν πρώτοι αρωγοί και υποστηρικτές αυτής της πρωτοβουλίας μας και θα διασφαλίσουν ότι οικογένειες με πραγματικές ανάγκες θα είναι οι τελικοί αποδέκτες της προσφοράς μας. Τέλος, αποτελεί δέσμευση της Κωτσόβολος σε σύντομο χρονικό διάστημα να βοηθήσει ακόμα πιο πολλές οικογένειες σε ακόμα περισσότερους Δήμους ανά την Ελλάδα, ώστε να αποκτήσουν μια καλύτερη καθημερινότητα και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους».

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία «Second Home – Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι» και για το πώς η παλιά σας συσκευή θα μπορεί να αποκτήσει ένα νέο σπίτι, μπορείτε να βρείτε στο secondhome.kotsovolos.gr.

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ – μέλος του Ομίλου Dixons Carphone plc

Η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ είναι η Νο 1 αλυσίδα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 1950 από ένα απλό μαγαζί στην Αθήνα και σήμερα λειτουργεί 95 καταστήματα και το ηλεκτρονικό κατάστημα http://www.kotsovolos.gr/site/ , ενώ απασχολεί και πάνω από 1950 εργαζόμενους. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην πώληση ηλεκτρονικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, οικιακών συσκευών, φωτογραφικού εξοπλισμού, τηλεπικοινωνιακών προϊόντων, καθώς και στις υπηρεσίες παράδοσης, εγκατάστασης, συντήρησης, επισκευής και προστασίας των προϊόντων μετά την πώληση με τη σειρά υπηρεσιών Support 360ο.

Η Κωτσόβολος βρίσκεται στα ακόλουθα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης:

Επιπλέον πληροφορίες και νέα σχετικά με την εταιρεία είναι διαθέσιμα και στην εταιρική ιστοσελίδα http://corporate.kotsovolos.gr/

Dixons Carphone

Η Dixons Carphone plc είναι η κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών και τηλεπικοινιακών προϊόντων και υπηρεσιών και απασχολεί πάνω από 40.000 εργαζόμενους σε 9 χώρες. Εστιάζοντας στην περιήγηση των πελατών της στον ψηφιακό κόσμο, η Dixons Carphone προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και κινητών συσκευών που υποστηρίζονται από υπηρεσίες μετά την πώληση και παρέχονται από τα brands της εταιρείας Geek Squad και Knowhow. Οι υπηρεσίες για επιχειρήσεις (B2B) παρέχονται μέσω των brands Connected World Services, PC World Business και Carphone Warehouse Business. Τα υψηλού επιπέδου brands της Dixons Carphone περιλαμβάνουν την Carphone Warehouse, τα Currys και PC World στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, την Elkjøp, την El Giganten, τη Gigantti και τη Lefdal στις σκανδιναβικές χώρες, την Κωτσόβολος στην Ελλάδα, την Dixons Travel σε μια σειρά από ευρωπαϊκά αεροδρόμια και τη Phone House στη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Τα βασικά brands παροχής υπηρεσιών είναι η Knowhow στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες και η Geek Squad σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία αλλά και αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές αγορές.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Dixons Carphone plc, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.dixonscarphonegroup.com ή να ακολουθήσετε την εταιρεία στο Twitter στους λογαριασμούς @DixonsCarphone.

* Στην περίπτωση χρήσης γερανού, η Κωτσόβολος αναλαμβάνει την παραλαβή της συσκευής, η χρέωση όμως του γερανού επιβαρύνει τον δωρητή της.