Επιστολή – πρόσκληση στα Γυμνάσια και στα Λύκεια όλης της χώρας αλλά και στους μαθητές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την οποία τους καλεί να πραγματοποιήσουν τις σχολικές τους εκδρομές στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ «που παρέχει όχι μόνο άριστες υποδομές αλλά και τις περισσότερες δυνατότητες για ψυχαγωγικές αποδράσεις με σημαντικά αξιοθέατα ιστορικού, πολιτισμικού και φυσικού περιβάλλοντος», απέστειλε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης.

Ο κ. Παυλίδης επισημαίνει ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι πλούσια σε αρχαιολογικούς θησαυρούς, μουσειακούς χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς, μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος, παρθένα δάση με μοναδικές βιοποικιλότητες και παρατηρητήρια για σπάνια είδη ζώων και πτηνών, καταγάλανες θάλασσες με αμμουδερές παραλίες, γήπεδα για αθλοπαιδιές και οργανωμένα σημεία για extreme sports, γραφικές πόλεις και χωριά, σύγχρονα καταλύματα και ξενοδοχεία με φιλόξενο περιβάλλον, καταστήματα μαζικής εστίασης ξεχωριστών γευστικών απολαύσεων, ποικίλα κέντρα αναψυχής για ήρεμη αλλά και έντονη νεανική διασκέδαση, καθώς και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων όλο τον χρόνο, που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και την πιο απαιτητική μαθητική ομάδα για τη  διοργάνωση της ημερήσιας ή της πολυήμερης εκδρομής της.

«Την πρόσκληση να επισκεφθούν όλοι οι μαθητές της χώρας την Περιφέρειά μας, την επαναλαμβάνουμε και σήμερα δημοσίως, αποτελεί δε, ιδιαίτερη πρόκληση για τους μαθητές αυτού του τόπου, να γνωρίσουν βήμα προς βήμα τους θησαυρούς που κρύβει η γη τους και να είναι περήφανοι γι’ αυτή», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.