παυλιδης κτηνοτροφοι 3

– «Είναι καιρός η Πολιτεία να ενδιαφερθεί για τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας».

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα μεγάλα προβλήματα και τις αδικίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, επέδωσαν στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη, σύσσωμοι οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της περιοχής, κατά τη δημόσια διαδήλωσή τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγώνες των κτηνοτρόφων, είπε χαρακτηριστικά:

«Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας δέχθηκαν τα περισσότερα πλήγματα από κάθε άλλη περιοχή στην Ελλάδα.

Το μεγάλο ζήτημα των βοσκοτόπων, το οποίο έχει σχέση με τις πληρωμές των κτηνοτρόφων, όπως η ενιαία ενίσχυση 2014 και η εξισωτική αποζημίωση 2013, είναι το μείζον θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα. Δεν μπορεί οι εκτάσεις των βοσκοτόπων να αυξομειώνονται χρόνο με τον χρόνο. Σε αυτό το θέμα πρέπει να αποκατασταθεί το δίκαιο άμεσα, ώστε να λάβουν όλοι οι κτηνοτρόφοι την ενιαία ενίσχυση και την εξισωτική αποζημίωση που τους αναλογεί».

παυλιδης κτηνοτροφοι 2

Η Περιφερειακή Αρχή έστειλε το ψήφισμα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλίδης, «παρακολουθούμε το θέμα από κοντά».

«Είναι καιρός η Πολιτεία να ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, που φέτος με τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού και της ευλογιάς έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, γιατί τα χτυπήματα αυτά είναι χτυπήματα στα παιδιά μας, είναι χτυπήματα στο μέλλον μας», τόνισε εμφατικά ο Περιφερειάρχης.