Ο Γ. Κούτσικας με τις «οκτώ κλεμμένες κασέτες» του, στην Κομοτηνή

ΚΟΥΤΣΙΚΑΣ

ΚΟΥΤΣΙΚΑΣ«Μεσημέρι καλοκαιριού, στην κατασκήνωση. Ησυχία παντού. Βάζω την κασέτα μου στο walkman για να ακούσω την αγαπημένη μου μπάντα. Αντ’ αυτής, ξεκινά μια εντελώς άγνωστη φωνή. Πώς βρέθηκε αυτή η κασέτα στην τσάντα μου εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούσα να μάθω και δεν το έμαθα ποτέ. Μην έχοντας διαφορετική επιλογή, κάθισα και την άκουσα μέχρι το τέλος. Την άκουγα ξανά και ξανά…».

Ανάλογες ιστορίες μπορεί να περιγράψει καθένας από τους παλαιότερους που είχε την ευκαιρία να ντύνει μουσικά τα εφηβικά του – και όχι μόνο – χρόνια, με τη βοήθεια των – ιστορικών πλέον – κασετών.

Μια παρόμοια ιστορία αποφάσισε να αφηγηθεί φέτος στο κοινό και ο Γιώργος Κούτσικας, έχοντας στην κατοχή του οκτώ κασέτες, «κλεμμένες» όπως τις χαρακτηρίζει, που βρέθηκαν κάποτε στα χέρια του με εντελώς άγνωστο τρόπο. Οκτώ κασέτες με τραγούδια τα οποία αρχικά δεν γνώριζε. Οκτώ κασέτες με τις οποίες ερωτεύτηκε, διασκέδασε, συγκινήθηκε, ονειρεύτηκε. Οκτώ κασέτες οι οποίες έμειναν χαραγμένες στη μνήμη του…

Δημιούργησε λοιπόν ένα κράμα με τραγούδια που γνώρισε και αγάπησε μέσα από αυτές τις οκτώ «κλεμμένες κασέτες», τραγούδια τα οποία διασκεύασε και παρουσιάζει φέτος στο κοινό…Τραγούδια έντεχνα, ροκ, παραδοσιακά.

Υπάρχει όμως και η…«ένατη κασέτα», η οποία γράφεται τώρα και δεν είναι…«κλεμμένη». Η «κασέτα» αυτή είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Γιώργου Κούτσικα, με νέα τραγούδια, τα οποία έχει δημιουργήσει ο ίδιος, ορισμένα από τα οποία θα ακουστούν για πρώτη φορά ανάμεσα στις επιλογές των οκτώ κασετών του παρελθόντος.

Με τη συντροφιά του Μπάμπη Καρανίκα (ηλεκτρική κιθάρα, ούτι), και του Άγγελου Κουρέπη (κοντραμπάσο, ηλεκτρονικό μπάσο), θα βρίσκεται στην Κομοτηνή την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου και ώρα 9.30 μ.μ., στην «Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης», για να μας ταξιδέψει σε μουσικά μονοπάτια του παρελθόντος, αφηγούμενος την ιστορία των οκτώ «κλεμμένων κασετών», μια ιστορία που θα φέρει νοσταλγία στους παλαιότερους και θα δώσει στους νεότερους την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή γεύση από την αίγλη της ιστορικής εποχής της κασέτας!

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής
Κομοτηνή | Η κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Δωδέκατη Νύχτα” σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood