Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ιωάννης Καπάκης, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 24/3

11:30 Κατάθεση στεφάνων από μαθητές – σπουδαστές, προσκόπους – οδηγούς, και Πολιτιστικούς Συλλόγους στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη.

Σάββατο 25/3

08:00 Έπαρση σημαίας μπροστά στη Μεραρχία.

10:15 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου.

11:15 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Δ/τή XII Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τους εκπροσώπους της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών, της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και του Ερυθρού Σταυρού.

Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

12:00 Παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, της σχολής Νοσοκόμων, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, των αναπήρων πολέμου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.