Δικογραφίες σε βάρος αμφότερων και κατάσχεση του αυτοκινήτου της 57χρονης

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο απόπειρες κλοπής από ιερούς ναούς, που διαπράχθηκαν την 25/26 Σεπτεμβρίου του 2016 σε χωριά του νομού Καβάλας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 30χρονου και μίας 57χρονης, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυση.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, την 25η προς 26 Σεπτεμβρίου ο 30χρονος από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο της 57χρονης, μετέβησαν σε δύο χωριά της Καβάλας, όπου διέρρηξαν δύο ιερούς ναούς, χωρίς όμως να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό τους.

Στη δεύτερη περίπτωση διάρρηξης, η πράξη τους έγινε αντιληπτή από περίοικους, ενώ στη συνέχεια οι δύο δράστες αντιλαμβανόμενοι την άφιξη των ειδοποιηθέντων αστυνομικών τράπηκαν πεζή σε φυγή, εγκαταλείποντας στο σημείο το όχημα.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε επίσης ότι η 57χρονη μητέρα του 30χρονου, στις 26 Σεπτεμβρίου κατήγγειλε ψευδώς την κλοπή του παραπάνω αυτοκινήτου σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου Καβάλας.