Ο Γιάννης Σμαραγδής στην Κομοτηνή

Θα μιλήσει στο διήμερο με τίτλο «Εξερευνώντας τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο».
ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

Ο Γιάννης Σμαραγδής στην ΚομοτηνήΜε αφορμή το “Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς – 2018”, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, και την ερασιτεχνική Δημοσιογραφική – Καλλιτεχνική Ομάδα «EXARTICIS», διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου, εκδηλώσεις με τίτλο «Εξερευνώντας τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο» – αφιερωμένες στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο με έμφαση στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Στη δράση συμμετέχουν επίσης η  Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το  Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ενώ θα λειτουργήσει και έκθεση αφισών από ελληνικές ταινίες συμπαραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Ταινιοθήκης Ελλάδος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, βραβεία και τιμητικούς επαίνους σε δημιουργούς που τιμούν την Κομοτηνή θα επιδώσει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Ο Γιάννης Σμαραγδής στην ΚομοτηνήΠρόγραμμα διημέρου:

Σάββατο 3 Μαρτίου

  • ώρα 11:00 στο προκάτ Α’ της Σχολής Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ (επί της Παναγή Τσαλδάρη, έναντι δημοτικού γηπέδου):

-Master Class Μικρού μήκους ταινία – «Μικρές Ιστορίες-Μεγάλες Ιδέες»

  • ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο ΡΕΞ του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής:

-Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Limbo» / Προλογίζει η Κομοτηναία σκηνοθέτις της ταινίας, Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη.

-Εισήγηση: «Αισθητική και αισθησιασμός στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο: η ηθική της πολιτικής απάθειας», Κωνσταντίνος Μαυρίδης, καθηγητής αγγλικών, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης παιδικού θεάτρου.

-Προβολή της ταινίας «Dark Illusion» / Προλογίζει ο Μάνος Καρυστινός, σκηνοθέτης της ταινίας «No Budget Cinema: Πως γύρισα την πρώτη μου ταινία»

Κυριακή 4 Μαρτίου

ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο ΡΕΞ του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής:

-Εισήγηση: «Λάμπει μέσα μου εκείνο που αγνοώ, ωστόσο λάμπει» – κινηματογράφος και άλλες τέχνες, Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης.

-Εισήγηση: «Κινηματογραφικό Βραβείο LUX», Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

-Προβολή της βραβευμένης με LUX για το 2017 ταινίας, «Sami Blood» / Προλογίζει ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood