Ο Γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Γκαράνης, εξελέγη ομοφώνως Συντονιστής της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Κινήματος, μετά από συνεδρίαση στην Κομοτηνή των επικεφαλής των κομματικών οργανώσεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία υπήρξε άκρως εποικοδομητική και ουσιαστική.

Η Περιφερειακή Επιτροπή είναι το ανώτερο συντονιστικό και προγραμματικό όργανο του Κινήματος στην περιφέρεια. Διαβουλεύεται με τους φορείς και τους πολίτες για τη διαμόρφωση της πολιτικής του.

Ενόψει, δε, της ανασυγκρότησης του Κινήματος ανά την επικράτεια, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου «τα μείζονα οικονομικά προβλήματα και κοινωνικά ζητήματα χρήζουν επιτέλους μιας θεώρησης, αντιμετώπισης και επίλυσης, με γνώμονα την κοινωνική συνοχή και τη στοχευμένη και μεθοδική ανασυγκρότηση της οικονομίας», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Γκαράνης. «Η περίοδος που διανύουμε είναι αυξημένης κρισιμότητας για τον τόπο», υπογραμμίζει ο κ. Γκαράνης, και συμπληρώνει: «Είναι προφανώς ώρες μεγάλων αποφάσεων για την ανόρθωση της χώρας και την ανάταξη της περιοχής μας». Καταλήγοντας, τονίζει εμφατικά: «Είναι πρόδηλο πως απαιτείται μια εθνική κοινωνική συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και της περιφέρειας θα συμπράξουν με δυναμισμό και αποφασιστικότητα για να χαράξουμε όλοι μαζί τον δρόμο της διεξόδου από την κρίση».

Αναπληρωτής Συντονιστής της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Κινήματος, εξελέγη ο Γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ξάνθης κ. Ανέστης Αντωνιάδης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν:

  • η Γραμματέας Ποιραζίδου Αλεξάνδρα και ο αναπληρωτής Γραμματέας Μπακαλάκης Κωνσταντίνος της νομαρχιακής επιτροπής Έβρου.
  • ο Γραμματέας Γκαράνης Ιωάννης και ο αναπληρωτής Γραμματέας Νεδέλκος  Ελευθέριος της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης.
  • ο Γραμματέας Αντωνιάδης Ανέστης και ο αναπληρωτής Γραμματέας Τσετινές Στυλιανός της νομαρχιακής επιτροπής Ξάνθης.
  • ο Γραμματέας Χοροζίδης Ιορδάνης και ο αναπληρωτής Γραμματέας Τζιτζιός Κρυστάλης, της νομαρχιακής επιτροπής Καβάλας.
  • η Γραμματέας Χαρίσκου Ευγενία και ο αναπληρωτής Γραμματέας Θεοδοσίου Δημήτριος, της νομαρχιακής επιτροπής Δράμας.