Για τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο Προέδρος της Ειδικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τον Δεκέμβριο του 1999, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως “Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών”. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μία στις τρεις γυναίκες, κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της, ανεξάρτητα από την ηλικία, το επίπεδο μόρφωσής της ή την κοινωνική της τάξη. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, τα συχνότερα θύματα παραμένουν οι μετανάστριες, οι άνεργες, οι γυναίκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η κοινωνία πρέπει να σταματήσει να στρέφει αλλού το κεφάλι. Πρέπει να αναλάβει δράση ενάντια στη βία, στον χώρο εργασίας, στο σπίτι, στο σχολείο. Πρέπει να δώσει φωνή στα φοβισμένα θύματα που σιωπούν, και να σταθεί δίπλα σε όσες και όσους παλεύουν για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης και της βίας κατά των γυναικών».