Εξελέγη με την παράταξη ΠΑΣΚΜΜΕ, που πρώτευσε με ποσοστό 50,7%.

Ολοκληρώθηκε χθες το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της, με 51 έδρες.

Η παράταξη της ΠΑΣΚΜΜΕ συγκέντρωσε το 50,7% των ψήφων, αυξάνοντας τα ποσοστά της κατά 2,7% και τις έδρες της κατά 2 (27, από 25 το 2013), ενώ πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς.

Η Συνομοσπονδία έχει στη δύναμή της 70 Τοπικές και 30 Κλαδικές Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνιών και Εμπόρων, με 140.000 εγγεγραμμένα μέλη-φυσικά πρόσωπα.

Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο συνδυασμός ΔΑΚΜΜΕ, που συγκέντρωσε το 16,43% των ψήφων και απέσπασε 8 έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Τον ίδιο αριθμό εδρών θα έχει και η παράταξη Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση, που συγκέντρωσε ποσοστό 15,02%.

Με ποσοστό 14,55% η παράταξη ΑΣΚΕΒΕ κατέκτησε την 4η θέση και 7 έδρες, ενώ 5η κατετάγη η παράταξη ΡΑΚΕΒΕ με 3,26% και μία έδρα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ πρόκειται να συγκροτηθεί σε Σώμα την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου. Στη σύνθεση αυτού θα μετέχει και ένας εκπρόσωπος του νομού Ροδόπης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ Ροδόπης), κ. Ανέστης Βαφειάδης, ο οποίος εξελέγη με τον συνδυασμό του κ. Καββαθά, και θα αναλάβει σε μια δύσκολη περίοδο να εκφράσει τις αγωνίες και τις προσδοκίες των συναδέλφων του από το νομό μας στο ανώτατο και μαζικότερο συνδικαλιστικό όργανο των ανθρώπων της αγοράς.

  • στη φωτό, ο κ. Βαφειάδης, με τον επίσης νεοεκλεγέντα στο Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ, πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Σερρών, κ. Σωτήρη Κοτσαμπά.