Πέντε αναπληρωτές γραμματείς Αγροτικού της ΝΔ, υπό τον Γραμματέα Κώστα Μπαγινέτα, ορίστηκαν στο πλαίσιο της  «ενδυνάμωσης των οργανώσεων του κόμματος, καθώς και της ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού μέσα την αξιοποίηση παλιών-έμπειρων στελεχών, αλλά και νέων με φρέσκιες ιδέες και διάθεση προσφοράς», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι αναπληρωτές γραμματείς, είναι οι Γιάννης Κόκουρας, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, Δημήτρης Μήλιος, Αθανάσιος Μαρκινός, Μανώλης Χαιρέτης, Γιάννης Γλεντζάκης, και ο Θρακιώτης, από την Αλεξανδρούπολη, Σταύρος Σταυράκογλου.

Το έργο της Γραμματείας Αγροτικού, υποστηρίζει ο σύμβουλος σε θέματα συνεταιριστικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων του πρωτογενή τομέα, Χρήστος Γιαννακάκης.

Κώστας Μπαγινέτας

Σπούδασε Γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στην Αγγλία σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με θέματα επενδυτικών σχεδίων Εκσυγχρονισμού Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (Σχέδια Βελτίωσης), Εγκατάστασης Νέων Γεωργών και Ανάπτυξης Επενδύσεων Αγροτουρισμού.

Χρήστος Γιαννακάκης

Αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι στέλεχος της Συνεταιριστικής βιομηχανίας Venus  Growers και μέλος των Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Επιμελητηρίου  Ημαθίας, και του νέου Πανελλήνιου Συνεταιριστικού φορέα ΣΑΣΟΕΕ. Είναι επίσης Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας. Έχει διατελέσει μέλος των Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΓΕΠ κα της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Γιάννης Κόκουρας (από Τύρναβο)

Σπούδασε Μηχανολόγος-Μηχανικός στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επαγγελματικά έχει συμμετάσχει σε αρκετά μεγάλα έργα κατασκευών-υποδομών. Από το 2012 είναι τεχνικός σύμβουλος και μέλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κώστας Χατζηκωνσταντίνου (από Κιλελέρ Λάρισας)

Έχει σπουδάσει Τεχνολόγος Γεωπόνος στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Έχει εργαστεί σε εταιρεία σποροπαραγωγής και ως σύμβουλος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ έχει διατελέσει και μέλος της Π.Ε. της ΝΔ. Είναι κατά κύριο επάγγελμα γεωργός και Αντιδήμαρχος στον Δήμο Κιλελέρ.

Δημήτρης Μήλιος (από Κόρινθο)

Αποφοίτησε από το ΤΕΙ Αθηνών ως Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής. Έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τη Διαχείριση φυσικών καταστροφών και κρίσεων. Έχει εργασθεί ως τεχνικός Διευθυντής και ως τεχνικός ασφαλείας. Εργάζεται ως Προϊστάμενος της Δ/νσης Υδάτων Πελοποννήσου, ενώ από 14/10/2013 είναι Πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης του όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού.

Αθανάσιος Μαρκινός (από Καρδίτσα)

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με τη γεωργία στον τομέα αροτριαίων καλλιεργειών. Είναι πρόεδρος στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας και Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (2010-2012). Είναι Φυσικός (Bsc) με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ηλεκτρονική (Msc) και στα Πληροφοριακά Συστήματα (Msc), και Διδακτορικός ερευνητής στη Γεωργία Ακριβείας (Phd) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Μανώλης Χαιρέτης (από Ηράκλειο)

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, πρώην Γραμματέας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, και μέλος της ΝΟΣ Ηρακλείου. Παράλληλα ασχολείται ενεργά με την αγροτική παραγωγή και είναι μέλος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης.

Γιάννης Γλεντζάκης (από Ρέθυμνο)

Είναι επί τριάντα χρόνια συνεταιριστικός υπάλληλος στην ΕΑΣ Ρεθύμνου και μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Ρεθύμνου. Παράλληλα είναι Πρόεδρος της Αγροτικής Συνεταιριστικής Εταιρείας Ανάπτυξης Ρεθύμνου (ΑΣΕΑΡ), Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ασή Γωνιάς, και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ενεργειακής – Ανώνυμης Συνεταιριστικής Εταιρείας.

Σταύρος Σταυράκογλου (από Αλεξανδρούπολη)

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Επαγγελματικά έχει εταιρεία συμβουλευτικής υποστήριξης που ασχολείται με σχέδια ανάπτυξης ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς και με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα επιχειρηματικότητας (επενδυτικά σχέδια, προτάσεις στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, INTERREG). Είναι Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε διάφορους οργανισμούς.