ΕΡΑΝΟΣΑπό την Κυριακή 14 μέχρι και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ο φετινός Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως.

«Μας αξιώνει ο Θεός, λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της Γεννήσεως του Χριστού μας, να προχωρήσουμε για ακόμη μία φορά σε αυτή την ξεχωριστή πνευματική επικοινωνία, αφού, όπως είναι γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία στηρίζεται στους ανθρώπους της, στηρίζεται στους Χριστιανούς της, κληρικούς και λαϊκούς, για να φροντίσει όσο μπορεί και με όσες δυνατότητες έχει τους ενδεείς αδελφούς μας», σημειώνει στο σχετικό του μήνυμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία του εράνου ειδικά στις μέρες της κρίσης: «Στην παρατεταμένα δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των συνανθρώπων μας που έχουν όλο και μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας και στήριξης».

Κάνοντας λόγο, δε, για «έκτακτες ανάγκες συμπατριωτών μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως φάρμακα, εισιτήρια, βοηθήματα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ και πολλά άλλα», αναφέρει απευθυνόμενος προς το ποίμνιό του: «Όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να κοινολογούνται δημόσια, αφού πρέπει να γίνονται με διάκριση και με σεβασμό της προσωπικότητας του ανθρώπου που έχει την ανάγκη της Εκκλησίας, χρειάζονται την δική σας βοήθεια. Στηρίξτε σήμερα τις προσπάθειες της Εκκλησίας, επειδή ενδεχομένως να χτυπήσετε την πόρτα της αύριο».

Επίσης, ο κ. Άνθιμος απευθύνει παράκληση, προκειμένου τα συνεργεία του εράνου «να αντιμετωπιστούν με προσμονή, αγάπη και ευγένεια», ενώ τέλος, τονίζει, ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ανακοινωθεί στον τοπικό Τύπο.

άνθιμοςΥπό την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, λειτουργούν:

– Το Σταυρίδειο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός», το οποίο φιλοξενεί και παρέχει ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη σε 120 κατάκοιτους, ενώ ταυτόχρονα απασχολεί και εβδομήντα εργαζομένους.

– Το Ιωακείμειο Γηροκομείο που λειτουργεί εδώ και περίπου μισό αιώνα, και στο οποίο 65 γέροντες και γερόντισσες δέχονται τις υπηρεσίες φροντίδας των είκοσι εργαζομένων.

– Το Κεντρικό Συσσίτιο Απόρων, που προσφέρει 5.500 μερίδες φαγητού κάθε μήνα.

– Το Κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο καθώς και τα Φιλόπτωχα Ταμεία όλων των ενοριών της Μητροπόλεως, που καθημερινά, και όχι μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ενισχύονται οικονομικά και με όποια άλλη βοήθεια χρειαστεί ολοένα και περισσότερους αναξιοπαθούντες.

– Το Κοινωνικό Φαρμακείο που λειτουργεί από το 2011, με στόχο την κάλυψη των αναγκών όσων δεν δύνανται να ανταποκριθούν οικονομικά σε ό,τι αφορά την υγεία τους, καθώς επίσης και των ανασφάλιστων.

– Η Τράπεζα ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.