Από τις 14 ως τις 28 Μαρτίου διενεργήθηκαν οι πρώτες ενδιάμεσες εκπτώσεις του 2017 – ενός θεσμού που η αλήθεια είναι πως δεν είναι ευρέως ακόμη γνωστή στο κοινό.

Ωστόσο, ο λόγος που η κίνηση στα μαγαζιά δεν ενισχύθηκε ούτε και κατ’ αυτό το διάστημα με τις συμφέρουσες τιμές, είναι προφανώς, κυρίως, άλλος. Και φυσικά πρόκειται για την οικονομική δυσπραγία που ταλανίζει τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια.

Τα όσα μας λέει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης, κ. Ανέστης Βαφειάδης, είναι χαρακτηριστικά:

«Το τέλος των πρώτων ενδιάμεσων εκπτώσεων του 2017 δεν βρήκε την αγορά σε καλύτερη οικονομική θέση. Όπως διαπιστώθηκε, ούτε και αυτή η περίοδος αποτέλεσε κίνητρο ανάκαμψης. Κοινή διαπίστωση είναι οτι ούτε οι ενδιάμεσες ούτε οι κανονικές εκπτώσεις δίνουν την πολυπόθητη ανάσα στις επιχειρήσεις ένδυσης-υπόδησης, αλλά το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη εισοδημάτων προς κατανάλωση ως απόρροια των υπέρογκων φόρων και οφειλών προς το αδηφάγο κράτος. Καμιά πρόνοια δυστυχώς προς αυτή την κατεύθυνση από την πολιτεία».