Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο περιθώριο της τελετής υπογραφής του μνημονίου Ελλάδας-Βουλγαρίας για τη “Σιδηροδρομική Εγνατία”.

Ουσιαστικά αναπτυξιακά έργα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση κατά την τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας για την κατασκευή της “Σιδηροδρομικής Εγνατίας” στην Καβάλα, και συζήτησαν για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (υπενθυμίζεται εξάλλου οτι στις 13-14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο ΑΜ-Θ).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ“Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας για την ανάπτυξη της Σιδηροδρομικής Σύνδεσης “Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς- Βάρνα – Ρούσε”, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συζητήσαμε για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της περιοχής μας, ζητώντας παράλληλα ουσιαστικά έργα ανάπτυξης στην Περιφέρειά μας, σημείωσε ο κ. Τσαλικίδης.

“Σε κοινή γραμμή με το όραμά μας για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η Σιδηροδρομική Εγνατία”

Αναφορικά δε με τη “Σιδηροδρομική Εγνατία”, ο κ. Τσαλικίδης έκανε λόγο για έργο που κινείται στην ίδια γραμμή “με το δικό μας όραμα για την περιοχή μας”, επισήμανε την αναγκαιότητα προσδιορισμού “σαφούς χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και χρηματοδότησης”, και έθεσε το θέμα της σύνδεσής του με τη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και τον Κάθετο Άξονα Κομοτηνής-Βουλγαρίας: “Σχετικά με τη χθεσινή συμφωνία, πρόκειται για μια κίνηση με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, και είναι σε κοινή γραμμή με το δικό μας όραμα για την περιοχή μας. Κάθε έργο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ιδιαίτερα όταν αυτό είναι διαβαλκανικό, ως συνέχεια της κατασκευής του κάθετου άξονα Ελλάδας-Βουλγαρίας, είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο, με την ευχή να υλοποιηθούν και να μπορέσουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ροδόπης και ευρύτερα της περιοχής και της χώρας μας. Είναι σημαντικό να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και χρηματοδότησης, και να μη μείνουμε σε υπογραφές και φιέστες! Είμαστε δίπλα σε κάθε ενέργεια που γίνεται προς το συμφέρον και τις ανάγκες της περιοχής μας. Τέλος, εκπροσωπώντας τη Ροδόπη, επισήμανα την αναγκαιότητα σύνδεσης με την Βιομηχανική Περιοχή Ροδόπης αλλά και τον κάθετο άξονα, προκειμένου να ενισχύσουμε την τοπική και κατ’ επέκταση την εγχώρια αγορά, και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες των πολιτών“, ανέφερε χαρακτηριστικά.