«Ουρολογικά προβλήματα στην τρίτη ηλικία», ήταν το θέμα μιας ακόμη ενημερωτικής εκδήλωσης του ΚΕΜΕΑ Κομοτηνής

«Ουρολογικά προβλήματα στην τρίτη ηλικία», ήταν το θέμα μιας ακόμη ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) του Δήμου Κομοτηνής για τα μέλη των δύο ΚΑΠΗ του, με ομιλητή τον ιατρό-ουρολόγο κ. Δημήτρη Τάκο.

Τα ουρολογικά προβλήματα απασχολούν κυρίως τους περισσότερους άνδρες άνω των 55-60 ετών, όπως σημείωσε ο γιατρός, αναφερόμενος στα ογκολογικά προβλήματα του προστάτη καθώς και τις διαταραχές της ενούρησης, προσθέτοντας πάντως πως ανάλογα ζητήματα, με κύριο αυτό της ακράτειας αλλά των ουρολοιμώξεων, αντιμετωπίζουν και οι γυναίκες. Σύμφωνα με τον ιατρό, η δέουσα διατροφή είναι αυτή που εξετάζεται αρχικά αν μπορεί να αναχαιτίσει αυτά τα προβλήματα, και αν όχι, τότε έπεται η φαρμακευτική αγωγή. Συγκεκριμένα, συνιστάται η αποφυγή λήψης διουρητικών τροφών και υγρών προ της βραδινής κατάκλισης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με τον κ. Τάκο, η προληπτικού χαρακτήρα διατροφή από την παιδικά ακόμη ηλικία, δύναται να αποτρέψει την εμφάνιση τέτοιων παθήσεων. Ειδικότερα, προτείνεται η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών για την καλύτερη λειτουργία του εντερικού σωλήνα και την καλή ενυδάτωση των νεφρών.

«Συνεχίζουμε τον κύκλο ενημερωτικών ομιλιών για τους συνδημότες μας της τρίτης ηλικίας, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, η ενημέρωση από ειδικούς είναι αυτή που μπορεί να μας βοηθήσει κατάλληλα», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, συμπληρώνοντας: «Ως ΚΕΜΕΑ βρισκόμαστε αδιαλείπτως δίπλα στα μέλη των ΚΑΠΗ μας, με παροχή σειράς υπηρεσιών, και έτσι θα συνεχίσουμε».

Σχετικές δημοσιεύσεις