Το Φροντιστήριο διαθέτει σύγχρονο εργαστήριο πειραμάτων, και από φέτος, και τη Διαδραστική Αίθουσα “Νίκος Λυγερός – Serendipity Master Class”.

Διεξήχθη το 1ο οργανωτικό συνέδριο συνεργατών του Φροντιστηρίου για το σχολικό έτος 2017-2018.

Νέα καινοτομία του Φροντιστηρίου, η βάση δεδομένων της εξέλιξης των μαθητών που προσφέρει την καλύτερη δυνατή εποπτεία του.


Με έμφαση στην καλή συνεργασία μεταξύ καθηγητών, μαθητών και γονέων, ξεκίνησε και επίσημα η νέα σχολική χρονιά στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης “Ορόσημο 2001”.

Γόνιμος θεσμός το Συνέδριο Συνεργατών

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, ενόψει του σχολικού έτους 2017-18, πραγματοποιήθηκε σε οικογενειακό κλίμα το 1ο οργανωτικό συνέδριο συνεργατών του Φροντιστηρίου.

Καθορίστηκαν οι ημερομηνίες για:

 • την πρώτη ενημέρωση γονέων.
 • τις εξετάσεις προσομοίωσης.
 • τα test επαγγελματικού προσανατολισμού.
 • τα πειράματα φυσικής-χημείας-βιολογίας.
 • την επιμορφωτική εκδρομή στο Πάρκο Φυσικών Επιστημών στα γενέτειρα του Αριστοτέλη στα Στάγειρα Χαλκιδικής.
 • την απονομή υποτροφιών.
 • την εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού.
 • τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με επίδοση δέκα κιβωτίων με καπάκια, και χορηγίας στον σύλλογο ΑμεΑ “Ηρόδικο” (παραμονή Χριστουγέννων).
 • τα εγκαίνια της αίθουσας “Νίκος Λυγερός – Serendipity Master Class”.
 • το διήμερο γιορτής των επιστημών με παιχνίδια ευφυΐας θετικών και θεωρητικών επιστημών.

“Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, αρχίζουμε τα οργανωτικά μας συνέδρια. Εδώ συγκεντρωνόμαστε όλοι οι συνεργάτες του φροντιστηρίου, με πρώτο και κύριο θέμα να καθορίσουμε όλο το πλάνο της σχολικής χρονιάς από άποψη εκδηλώσεων, προγραμματισμού, ύλης, διαγωνισμάτων, ενημέρωσης γονέων, εκπαιδευτικών εκδρομών, κοινωνικών εκδηλώσεων. Στοχεύουμε σε μια συνολική εκπαίδευση των μαθητών μας, με νόημα. Θέλουμε οι μαθητές να χαίρονται αυτά που μαθαίνουν. Μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, ακόμη και ενόσω είμαστε στην κρίση”, σημειώνει η Μαρία Λιπορδέζη, η οποία μαζί με την αδελφή της Μάρθα Λιπορδέζη, συνδυάζουν την εμπειρία ετών του πατέρα τους και ιδρυτή του φροντιστηρίου Σάκη Λιπορδέζη, με το μεράκι τους και τη σκληρή τους εργασία.

Υπάρχουν κενές θέσεις στις εγγραφές, που έχουν κρατηθεί ειδικά για όσα παιδιά άργησαν την εγγραφή τους.

Το “πεντάλεπτο” του συνεργάτη

“Στο τέλος του συνεδρίου πάντα έχουμε καθιερώσει το πεντάλεπτο των συνεργατών. Εκεί ο κάθε καθηγητής παίρνει τον λόγο ώστε να παρουσιάσει τις ιδέες και τις καινοτομίες για το κάτι καλύτερο”, προσθέτει η Μάρθα Λιπορδέζη, για τη συνήθη τακτική που έχει καθιερωθεί,  να δίνεται δηλαδή βήμα σε όλους τους καθηγητές στα συνέδρια προκειμένου να αναπτύσσουν τους προβληματισμούς τους. Η ίδια μας μιλάει και για τη διαδραστική αίθουσα “Νίκος Λυγερός – Serendipity Master Class”: “Εγκαινιάσαμε την αίθουσα Νίκος Λυγερός όπου ήδη οι μαθητές έχουν ανταποκριθεί πολύ θετικά. Ανά πάσα στιγμή η αίθουσα είναι γεμάτη μαθητές. Η ανταπόκρισή τους είναι πολύ εντυπωσιακή, και μαζί τους χαιρόμαστε κι εμείς που τους προσφέρουμε αυτή τη διαδραστική αίθουσα”.

Σωστό διάβασμα: Ο δρόμος προς την επιτυχία

Για το πώς μαθαίνουν στους υποψηφίους να διαβάζουν σωστά, και ποιές είναι οι συμβουλές τους προς τους μαθητές, μας μιλούν τρεις καθηγητές του φροντιστηρίου.

Μαρία Λαχανά (φιλόλογος): “Πρώτα από όλα χρειάζεται μεθοδικό διάβασμα, όμως είμαι σίγουρη πως όποιος μαθητής ακολουθεί τις συμβουλές των καθηγητών του φροντιστηρίου, θα βαδίσει προς την επιτυχία. Παρέχουμε στους μαθητές μας συγκεκριμένο υλικό και σημειώσεις ώστε να καλύψει πλήρως την ύλη. Τα θεωρητικά μαθήματα χρειάζονται μεγάλη υπομονή, αλλά τα παιδιά μπορούν να τα καταφέρουν γιατί έχουμε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας. Παράλληλα έχουμε πολύ δυνατή ομάδα φιλολόγων και όλοι είμαστε σε συνεργασία μεταξύ μας”.

Φίλιππος Αραμπατζής (μαθηματικός): “Δεν υπάρχει κανένα μυστικό, αντίθετα υπάρχει το τρίπτυχο της καλής δουλειάς του μαθητή, του καλού φροντιστηρίου και του σωστού διαβάσματος. Στόχος των καθηγητών είναι να βελτιώνουμε τις αδυναμίες των μαθητών ώστε φτάνουν όσο το δυνατόν υψηλότερα. Γι’ αυτό και προετοιμάζουμε μεθοδικά τους μαθητές μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κυρίως με γραπτά διαγωνίσματα σε πολύ τακτό χρονικό διάστημα. Έτσι, όταν τα παιδιά μπουν στην αίθουσα των εξετάσεων τον Ιούνιο, τα διαγωνίσματα γι’ αυτά να αποτελούν μια ρουτίνα, δηλαδή να έχουν μάθει να ανταπεξέρχονται στα χρονικά πλαίσια και στη θεματολογία που εξετάζεται”.

Κώστας Νικόπουλος (βιοχημικός): “Το ποιοτικό διάβασμα είναι που θα ξεχωρίσει τον μαθητή από τους υπόλοιπους. Πρώτον, ο μαθητής πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται σωστά τον χρόνο του, και δεύτερον, να κάνει αποτελεσματικό διάβασμα. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές θα πρέπει να διαβάζουν στοχευμένα, δηλαδή δεν πρέπει να κάνουν συνεχώς διαλείμματα, αλλά αντίθετα να είναι συγκεντρωμένα μόνο στο μάθημα που διαβάζουν. Αυτό το καλλιεργούμε στο φροντιστήριο ώστε οι μαθητές να μαθαίνουν να διαβάζουν. Στη φυσική, τη χημεία, τη βιολογία, οι μαθητές μας πετυχαίνουν τη γνώση και μέσα από το βίωμα. Στο φροντιστήριο όπως κάθε χρόνο κάνουμε πλήθος πειραμάτων σε φυσική, χημεία, βιολογία, ώστε τα παιδιά να βλέπουν τη θεωρία που διδάσκονται να γίνεται πράξη, μέσα στο σύγχρονο εργαστήριο του φροντιστηρίου”.

Νέο πρόγραμμα “σύνδεσης” Καθηγητή – Γονέα

Ποτέ ξανά η πληροφόρηση του γονέα για την ακαδημαϊκή πορεία των παιδιών του δεν ήταν τόσο ενδελεχής και τόσο αξιόπιστη. Πιο αναλυτικά, οι καθηγητές Δήμητρα Σκουλαρίδου (πληροφορικής) και Θάνος Καραγιάννης (μαθηματικός), ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή εφαρμογή για την καλύτερη ενημέρωση των γονέων και την καλύτερη επικοινωνία καθηγητών-διευθυντή και καθηγητών μεταξύ τους. “Δίνει τη δυνατότητα στον καθηγητή να καταχωρεί στην πλατφόρμα όλα τα στοιχεία που αφορούν τον μαθητή, δηλαδή τις επιδόσεις, τη συμπεριφορά, τα κενά του κ.ά. Πρόκειται για μια βάση δεδομένων που δίνει εύκολη πρόσβαση στους καθηγητές, άμεση εποπτεία από τον διευθυντή, και σωστή ενημέρωση του γονέα, έχοντας πλήρη εικόνα για το παιδί του”, τονίζει η κ. Σκουλαρίδου, και προσθέτει ότι “με αυτό το πρόγραμμα καλύψαμε αφενός την ανάγκη των καθηγητών να έχουν το υλικό τους για κάθε μαθητή συγκεντρωμένο, και αφετέρου των γονέων να ενημερώνονται αυτόματα”. Ο κ. Καραγιάννης υπογραμμίζει πως “με αυτό τον τρόπο ο διευθυντής δίνει άμεσα τη σωστή ενημέρωση προς τους γονείς. Η βάση αυτή ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και υπάρχει διαδραστικότητα. Επιπλέον, καθώς αυτή η βάση δεδομένων μένει στο φροντιστήριο, δίνει τη δυνατότητα εποπτείας του μαθητή από τη στιγμή που θα εγγραφεί στο φροντιστήριο, ώστε να μελετάμε την εξέλιξη των μαθητών μας και οι γονείς να τη βλέπουν έμπρακτα. Οι καθηγητές που αναλαμβάνουν τα παιδιά, γνωρίζουν μέσα από την πλατφόρμα τις ανάγκες κάθε μαθητή, προτού καν μπουν στην αίθουσα”.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ “ΟΡΟΣΗΜΟ 2001

38 χρόνια Εμπειρία, Γνώση και Επιτυχίες

 • Ν. Γρηγορά και Φιλίππου γωνία (πίσω από το ΡΕΞ).
 • Τηλέφωνο: 25310 24049
 • E-mail: info@2001.gr
 • Site: www.2001.gr

Στο κορυφαίο φροντιστήριο “ΟΡΟΣΗΜΟ 2001”, διδάσκουν:

Μαθηματικά: Φίλιππος Αραμπατζής, Λία Γεωργιάδου, Θάνος Καραγιάννης, Κική Σουλτανίδου. 

Φιλολογικά: Βάσω Δεμίρη, Σούλα Δράκου, Λιάνα Κιάκου,  Μαρία Λαχανά, Μαρία Λιπορδέζη.

Φυσική – Χημεία: Πένυ Δεμερτζή, Ξανθή Λύκου,  Κώστας Νικόπουλος, Λένια Ροπούλου.

Πληροφορική: Δήμητρα Σκουλαρίδου.

Οικονομικά: Δήμητρα Βουλγαρίδου, Σάκης Δεμίρης.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

&

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΟΥΡΓΙΑΣ

“ΟΡΟΣΗΜΟ 2001”

Οργάνωση, Μέθοδος, Σύστημα, Προγραμματισμός ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ στο μάθημα και στις λοιπές υποχρεώσεις.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ, μεταξύ Διεύθυνσης – Γραμματείας – Συναδέλφων.

Διδασκαλία με ΧΑΜΟΓΕΛΟ! – Teach with Fun

ΑΓΑΠΗ – ΑΓΑΠΗ – ΑΓΑΠΗ προς τους μαθητές και τους συναδέλφους!

Στην κάμερα του inkomotini.gr ο ιδρυτής του κορυφαίου εκπαιδευτηρίου, φημισμένος μαθηματικός και συγγραφέας πονημάτων της μαθηματικής επιστήμης, Αθανάσιος Λιπορδέζης, μίλησε εφ’ όλης της ύλης: αφενός για τη φιλοσοφία και τις πρωτοπόρες μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζει το “ΟΡΟΣΗΜΟ 2001”, αφετέρου για όλα όσα συνθέτουν το τοπίο της δημόσιας και της φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον πάντα ξεκάθαρο, καινοτόμο και φιλοσοφημένο λόγο του κ. Λιπορδέζη: