Το πνεύμα των Χριστουγέννων στο «ΟΡΟΣΗΜΟ».

Περισσότερα από 10.000 πλαστικά καπάκια, που συγκέντρωναν από τον Οκτώβριο, παρέδωσαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης Κομοτηνής «ΟΡΟΣΗΜΟ» στον σύλλογο ΑμεΑ «Ηρόδικος», για την αγορά ενός αθλητικού αναπηρικού αμαξιδίου, ενώ την πρωτοβουλία συνέδραμαν με τη δωρεά χρηματικού ποσού, η Διεύθυνση και οι καθηγητές του φροντιστηρίου.

Επικαλούμενος το απόφθεγμα του Ινδού φιλοσόφου Κνίσνα Μούρτι ότι «η εκπαίδευση δεν έχει παρά μικρή μόνο σημασία αν δεν παρέχει ολοκληρωμένη άποψη για τη ζωή», ο ιδρυτής του φροντιστηρίου κ. Αθανάσιος Λιπορδέζης, τόνισε πως «αυτή η ευκαιρία τη σημερινή μέρα είναι από τις λίγες που μας δίνονται για να στείλουμε κάποια πανανθρώπινα μηνύματα στα παιδιά, που θα τους είναι απαραίτητα εφόδια στο μέλλον για να έχουν υγιή συμπεριφορά στο κοινωνικό σύνολο, που με τη σειρά της θα συμβάλλει στο χτίσιμο μιας υγιούς κοινωνίας με σωστούς ανθρώπους, όπου ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η αγάπη, θα αποκτήσουν το πραγματικό τους νόημα». Απευθυνόμενος, δε, προς τα παιδιά, σημείωσε με νόημα: «Τα μαθηματικά με τις εξισώσεις, τη φυσική και τη χημεία με τους τύπους, μπορεί αργότερα να τα ξεχάσετε, αλλά αυτά τα πανανθρώπινα μηνύματα, όχι». Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως «οι γνώσεις είναι απαραίτητες για την εξέλιξη και την πρόοδο της ανθρωπότητας, αλλά η ανθρωπιά είναι η πεμπτουσία της ύπαρξής της».

Ο πρόεδρος του «Ηρόδικου» κ. Μιχάλης Ραγκούσης, ευχαρίστησε θερμά τη Διεύθυνση, τους μαθητές και τους καθηγητές του φροντιστηρίου για την ενέργειά τους, υπογραμμίζοντας πως το αθλητικό αναπηρικό αμαξίδιο θα βοηθήσει τα μέλη του συλλόγου που ασχολούνται με τον αθλητισμό (μπάσκετ, μπάντμιντον, κ.ά.) καθώς και τον χορό, ενώ θα εξυπηρετήσει και τις παρουσιάσεις των παραολυμπιακών αθλημάτων που πραγματοποιεί ο σύλλογος.

Η παράδοση των καπακιών και του αμαξιδίου έγινε στις εγκαταστάσεις του φροντιστηρίου, κατά τη διάρκεια «ειδικού» διαλείμματος στο κλίμα των ημερών, με προσφορά γλυκισμάτων και ανταλλαγή ευχών μεταξύ μαθητών και καθηγητών.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συναποτελούν το «ΟΡΟΣΗΜΟ» για την πρωτοβουλία που αξίζει να βρει μιμητές!

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ