Οι εθνικές κατηγορίες για τον Πανθρακικό ανήκουν πια στο παρελθόν.

Σε ανακοίνωση του “Ερασιτέχνη ΑΠΣ Πανθρακικός” που μας εστάλη προ ολίγου, αναφέρεται:

«Προς τον φίλαθλο κόσμο της Κομοτηνής – Φίλους του Πανθρακικού.

Ενημερώνουμε τον κόσμο που αγαπάει το ποδόσφαιρο και τον Πανθρακικό μας, ότι ως «Ερασιτέχνης Πανθρακικός», από την περασμένη χρονιά έχουμε «κατεβάσει» ομάδα στο Β΄ τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ στην οποία αγωνίζονται παιδιά από την ακαδημία μας.

Τελευταία «ακούγεται» ότι ο Ερασιτέχνης θα κατεβάσει ομάδα στη θέση της ΠΑΕ στη Γ΄ εθνική κατηγορία. Η αλήθεια είναι θα το θέλαμε και εμείς, όμως οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες και οι χορηγοί σπανίζουν. Σεβόμενοι την ιστορία του Πανθρακικού μας, που είναι «βαρύ» όνομα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Θράκης μας, τολμάμε να ανακοινώσουμε ότι δεν μπορούμε να κατεβάσουμε μια ομάδα ανάλογη της ιστορίας της ομάδας μας. Πήραμε την απόφαση να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα με την ομάδα που ήδη έχουμε, να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις, και σιγά-σιγά, με αργά αλλά σταθερά βήματα, ο Πανθρακικός μας να ξαναγράψει ιστορία.

Απευθύνουμε το κάλεσμα και θέλουμε όλους τους φίλους (ακόμη και τους πικραμένους), δίπλα μας, κοντά μας. Από 1 Ιουλίου 2017 θα κυκλοφορήσουν Κουπόνια Στήριξης του Ερασιτέχνη «ΑΠΣ Πανθρακικός», στην ενδεικτική τιμή των 15 ευρώ. Οι κάτοχοί τους θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τους εντός έδρας αγώνες (έχει γίνει αίτηση προς τον Δήμο Κομοτηνής να μας παραχωρηθεί το ΔΑΚ που τόσα χρόνια είναι το σπίτι του Πανθρακικού μας). Θέλουμε να έχουμε κοντά μας όλη την πόλη, για την ομάδα της πόλης μας, την ομάδα της καρδιάς μας. Πάμε όλοι μαζί να ξανακάνουμε πράξη το σύνθημα «Όλη η Πόλη μια Ομάδα!».

Σας ενημερώνουμε – καλούμε στη συγκέντρωση που θα κάνουμε για να λυθούν όλες οι απορίες για την πορεία του Πανθρακικού, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης (Σοφ. Κομνηνού 13).