Οριστικοποιήθηκε σύμφωνα με δημοσίευμα του m.tribune.gr η επίσημη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα κατά το διήμερο 7-8 Δεκεμβρίου, καθώς αποδέχτηκε την πρόσκληση του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που του επέδωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Άγκυρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται να είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια. Η τελευταία φορά που Τούρκος Πρόεδρος επισκέφθηκε την Αθήνα (*), ήταν στις 28-30 Νοεμβρίου του 1952, όταν ο Τζελάλ Μπαγιάρ έγινε επίσημα δεκτός από τον Έλληνα Βασιλέα Παύλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Παπάγο, και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αθηναίων από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Νικολόπουλο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί, ούτε ποιοι υπουργοί θα συνοδεύσουν τον Τούρκο Πρόεδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες η υποδοχή του θα γίνει βάσει του πρωτοκόλλου για τους αρχηγούς κρατών, χωρίς όμως κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη, για λόγους ασφαλείας.

(*) Μετά την Αθήνα ο Τζελάλ Μπαγιάρ είχε επισκεφθεί και την Κομοτηνή και το μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο που έφερε το όνομά του.