Τον σύλλογο εργαζομένων και την προσωρινή διοίκηση του Σισμανόγλειου γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, και ενημερώθηκε για την ολοένα επιδεινούμενη στελεχιακή αποδυνάμωσή του.

Κατόπιν της ενημέρωσης που δέχθηκε τόσο από τους εκπροσώπους των εργαζομένων όσο και από τους κυρίους Μαυροματίδη και Σαχαρίδη εκ μέρους της διοίκησης, δήλωσε σε υψηλούς τόνους:

«Η απαξίωση, η υποβάθμιση, και η συνεχής διολίσθηση του νοσοκομείου Κομοτηνής, που φτάνει έως και την αμφισβήτηση της δυνατότητας λειτουργίας του, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι από τις τετρακόσιες θέσεις που προκηρύχθηκαν πανελλαδικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με συμβάσεις διετούς απασχόλησης, καμία δεν αντιστοιχεί στο Σισμανόγλειο, παρά τα μεγάλα του κενά σε νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, με τον ασκούντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής, δ/ντή της ιατρικής υπηρεσίας κ. Κώστα Μαυροματίδη, και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κώστα Σαχαρίδη.
Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, με τον ασκούντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής, δ/ντή της ιατρικής υπηρεσίας κ. Κώστα Μαυροματίδη, και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κώστα Σαχαρίδη.

Την ίδια στιγμή παραμένουν τα εβδομήντα οργανικά κενά που καθιστούν ασφυκτικές τις υφιστάμενες συνθήκες λειτουργίας της σημαντικότερης μονάδας παροχής υπηρεσιών υγείας 120.000 συμπολιτών μας.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από την Κομοτηνή του τότε υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή, μετατάχθηκαν επτά εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κομοτηνής προς άλλα ιδρύματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι οποίοι δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ!

Και σαν να μην έφτανε αυτό το πλήγμα, στην παρούσα προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, την ίδια στιγμή που στο νοσοκομείο Κομοτηνής λαμβάνεται πρόνοια για την πρόσληψη ενός και μόνο γιατρού στη ΜΕΘ, ανακοινώνονται δεκάδες προσλήψεις στα γειτονικά νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μου, πρόκειται να προσληφθούν:

– πέντε γιατροί και οκτώ νοσηλευτές στη ΜΕΘ, και οκτώ νοσηλευτές στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. – πέντε γιατροί και ένας νοσηλευτής στο νοσοκομείο Καβάλας

– δύο γιατροί και δύο νοσηλευτές στο νοσοκομείο Δράμας.

– ένας γιατρός και τρεις νοσηλευτές στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Διαπιστώνεται λοιπόν ότι το νοσοκομείο Κομοτηνής αποτελεί τον φτωχό συγγενή του ΕΣΥ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και η κυβερνητική εκπροσώπηση της Ροδόπης παρουσιάζεται παντελώς αδύναμη να υπερασπιστεί οτιδήποτε στον χώρο της υγείας της περιοχής μας.

Οι εργαζόμενοι ερωτούν:

– βάσει ποιου υγειονομικού χάρτη έγιναν αυτές οι επιλογές;

– τι σκοπό εξυπηρετούν;

– ποιοι ρωτήθηκαν και ποιοι αποφάσισαν;

– για πόσο ακόμα το νοσοκομείο Κομοτηνής θα λειτουργεί ως δεξαμενή πλήρωσης θέσεων σε γειτονικά νοσοκομεία;

Υποσχέθηκαν ότι θα αντικατασταθεί το προσωπικό που μετατάχθηκε κι οτι θα ενισχυθεί το γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής με πλήρωση θέσεων από επόμενες προκηρύξεις.

Ταυτόχρονα ανακινείται και πάλι θέμα αυτοτέλειας των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και ένταξής τους στα κέντρα πρόνοιας όλων των γεωγραφικών περιφερειών της χώρας.

Θέλω να μεταφέρω και να κοινοποιήσω προς πάσα κατεύθυνση, την απόλυτη διαφωνία των εργαζομένων του νοσοκομείου της Κομοτηνής στην προοπτική μεταφοράς των υπαλλήλων που υπήχθησαν στη δικαιοδοσία του νοσοκομείου Κομοτηνής με το καθεστώς της δημιουργίας ΚΕΦΙΑΠ.

Τις επόμενες μέρες καταθέτω Ερώτηση στον υπουργό Υγείας για τη στελέχωση του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης, τα ήξεις – αφίξεις των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών για τις συναντήσεις τους με τους φορείς της περιοχής, και τα προσχήματα που κάθε φορά επιστρατεύουν, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποβούν μοιραία για τον τόπο μας σε μια κομβική στιγμή για τη χώρα και τους πολίτες.

Δηλώνω παρών στην προσπάθεια και στον αγώνα, για να μη ζήσουμε χειρότερες μέρες στη Ροδόπη για όλες τις κοινωνικές κατηγορίες των πολιτών, και ιδιαίτερα για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε σχέση με αυτά που ζήσαμε μέχρι σήμερα».