(φωτό: ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης)

Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης, διοργανώνουν δωρεάν ημερήσια επίσκεψη, για γεωργούς και κτηνοτρόφους, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στην 27η  AGROTICA, τη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας, στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Μεσόγειο.

Η AGROTICA διεξάγεται από τη ΔΕΘ HELEXPO και αποτελεί πύλη ανάπτυξης των αγροτικών επιχειρήσεων και συμβάλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών, στην ενίσχυση της εικόνας. καθώς και στην προώθηση των αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμών, εφοδίων και υπηρεσιών. Παράλληλα λειτουργεί και ως πύλη αγροτικής ενημέρωσης, αφού στη διάρκειά της διεξάγονται Διεθνή Αγροτικά Συνέδρια, Ενημερωτικές Ημερίδες υψηλού ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος, και εκδηλώσεις, δημιουργώντας ένα πλέγμα αναβάθμισης του γνωστικού αντικειμένου του αγροτικού κλάδου.

Η οργανωμένη συμμετοχή του Νομού Ροδόπης με μια αποστολή η οποία θα αποτελείται από τους ενδιαφερόμενους αγρότες, τους θεσμικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, και τους διοικητικούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜ-Θ, σε μια διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς, θα ωφελήσει  σημαντικά τον Πρωτογενή Τομέα και θα συμβάλει στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη νέων μεθόδων και πρακτικών.

Η αποστολή θα συμμετάσχει:

  1. Εκδήλωση για τις δράσεις 4.1.1 και 4.1.3 – Σχέδια Βελτίωσης.
  2. Εκδήλωση για τη δράση 10.1.4 – Νιτρορύπανση.
  3. Εκδήλωση για τις Ομάδες Παραγωγών – Συνεργασία, Μέτρα 9 και 16.
  4. Ρομποτική και ψηφιακή διαχείριση στην αγροτική παραγωγή – iBO/EKETA (Τομέας 11, Περίπτερο 1). Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα αφενός μεν να παρακολουθήσουν δράσεις επίδειξης του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού του Ινστιτούτου, και αφετέρου να ενημερωθούν από το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό του για τα οφέλη της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών της ρομποτικής και της ψηφιακής διαχείρισης στην αγροτική παραγωγή.
  5. Test Drive αγροτικού επαγγελματικού αυτοκινήτου. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν (οδηγήσουν), σε ειδικά διαμορφωμένη 4Χ4 διαδρομή, αγροτικά αυτοκίνητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2531082055 (ώρες 10:00 – 14:00), 2531350130 και στο 6988590985, έως και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η αναχώρηση θα γίνει την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου από την πρώην Νομαρχία (κτίριο Π.Ε. Ροδόπης) στις 7:30 το πρωί.