Την οργή της κυβέρνησης και το εμπάργκο από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε ο ΣΚΑΪ, μεταδίδοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει δήθεν τις «καρατομήσεις» των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, μετά τις φονικές πυρκαγιές την Αττική.

“Την ώρα της μάχης, που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων και την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, ο ΣΚΑΪ ανακάλυψε δήθεν πρόθεση του Πρωθυπουργού για «καρατομήσεις» των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας”, σχολίασαν κύκλοι του Μαξίμου, και πρόσθεσαν:

“Με τον τρόπο αυτό, και αφού απέτυχε να κάμψει το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών τους, επιχειρεί  τώρα να υπονομεύσει τον αγώνα Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και να κάμψει το ηθικό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, τη μάχη για τον περιορισμό των συνεπειών μιας πρωτοφανούς καταστροφής.

Το ηθικό όμως των επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, αλλά και όλων όσων δίνουν τη μάχη στο πλευρό των πολιτών, δεν πρόκειται να καμφθεί από τα ψέματα του ΣΚΑΪ.

Κάθε Έλληνας πολίτης γνωρίζει άλλωστε τις πρακτικές και τον ρόλο του. Γνωρίζει πως ό,τι έκανε σήμερα το έχει κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνει στο μέλλον.  

Ο ΣΚΑΪ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει πιστός στην παράδοση της υπονόμευσης και της προβοκάτσιας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε”.

Την ίδια ώρα, με απόφαση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του, δεν θα συμμετέχουν πλέον σε εκπομπές του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού, “μετά από τη χυδαία επίθεση στο πρόσωπο των αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, που σε εντεταλμένη υπηρεσία εκτέλεσε ο ΣΚΑΪ με αποκλειστικό στόχο να πλήξει το ηθικό των στελεχών και μελών των δύο Σωμάτων”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η οποία καταλήγει: “Ο ΣΚΑΪ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, χωρίς τη δική μας παρουσία”.  

Σε απάντησή του μετά από αυτή την εξέλιξη, ο ΣΚΑΪ ανέφερε:

“Ο ΣΚΑΪ επιτελεί με επαγγελματισμό και αντικειμενικότητα τη δημοσιογραφική του αποστολή. Έχει σταθεί με συνέπεια απέναντι στην αλαζονεία και την έπαρση πολλών κυβερνήσεων. Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ξεπερνάει κάθε όριο και δείχνει που το έχει οδηγήσει η ανασφάλεια και ανεπάρκεια διαχείρισης μιας μεγάλης κρίσης. Δεν θα το ακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε. Οι πολίτες γνωρίζουν άλλωστε ποιος κάνει φθηνή και άθλια προπαγάνδα και ποιος κάνει τη δουλειά του. Το αποδεικνύουν με την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στον ΣΚΑΪ αυτές τις δύσκολες ημέρες. Και αυτό είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει, γιατί οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται”.